Экономика

Банк розвитку Ради Європи виділив Україні 100 млн євро на медицину: на що підуть кошти

Published

on


Фото: Україна отримає 100 млн євро на медицину від Банку розвитку Ради Європи (Getty Images)

Автор:
Олександр Білоус

Банк розвитку Ради Європи (БРРЄ) схвалив кредит у розмірі 100 млн євро для Міністерства охорони здоров’я України на фінансування відновлення інфраструктури галузі охорони здоров’я, зруйнованої війною. Це перша кредитна операція банку в Україні після приєднання країни 15 червня 2023 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс Ради Європи в Україні.

Позика БРРЄ підтримає проект «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL), рамковий проект вартістю 500 мільйонів доларів, розроблений Світовим банком у співпраці з українською владою, який покликаний об’єднати партнерів з розвитку. Світовий банк уже схвалив кредит у розмірі 100 мільйонів доларів та грант у розмірі 20 мільйонів доларів, щоб розпочати проект.

За даними прес-служби Мінфіну, фінансування допоможе відновити та модернізувати мережу медичних закладів на деокупованих територіях України, що були зруйновані або пошкоджені внаслідок бойових дій.

За даними МОЗ, агресія Російської Федерації проти України завдала збитків інфраструктурі галузі охорони здоров’я приблизно на 2,5 мільярда доларів. Як наслідок, наявність і доступність медичних послуг в Україні суттєво обмежена, особливо в регіонах, де відбувалися бойові дії.

Банку розвитку Ради Європи

Нагадаємо, у червні Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ).

Співпраця Банку з Україною є однією з цілей Стратегічного плану діяльності БРРЄ на 2023-2027 роки. Ключові напрями співробітництва фокусуватимуться на забезпеченні першочергових потреб України у сфері охорони здоров’я та проведенні державної житлової політики, у тому числі забезпеченні житлом громадян України.

Банку розвитку Ради Європи зі штаб-квартирою в Парижі було засновано у 1956 році для фінансування переселення біженців та переміщених осіб після Другої світової війни.

Маючи активи у розмірі 30 млрд євро, він позичає урядам членів для фінансування соціальних інвестицій, таких як школи, лікарні та державне житло.

Раніше повідомлялося, що уряди акціонерів Банку розвитку Ради Європи погодилися збільшити його капітал для допомоги Україні.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также

Exit mobile version