Экономика

У Дніпрі ухвалили бюджет на 2024 рік. Як фінансуватимуть основні галузі

Published

on


Фото: у Дніпрі ухвалили бюджет на 2024 рік (прес-служб міськради)

Автор:
Олександр Мороз

У Дніпрі під час 44-ї чергової сесії міськради депутати ухвалили бюджет міста на 2024 рік. Його загальний обсяг становить майже 17 млрд грн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Дніпровської міськради.

На допомогу ЗСУ та різні оборонні проєкти для міста закладено майже 1 мільярд гривень. Депутати підтримали рішення одноголосно — за винятком лише однієї фракції.

«Хотів би привітати всю нашу громаду з ухваленням бюджету на наступний рік. Окремо підкреслю: попри те, що у місцевого самоврядування центральна влада вилучила військовий ПДФО, ми в будь-якому разі допомагатимемо Збройним силам. І це сума не остаточна, адже кожного кварталу — після підрахунку надприбутків — ми додаємо суми. Тож працюємо далі», — наголосив мер Дніпра Борис Філатов.

Водночас левову частку коштів нового бюджету — понад 8,7 млрд, або майже 61 % — передбачено на захищені статті. Йдеться про зарплати медичних працівників та освітян, оплату комунальних послуг та енергоносіїв — насамперед у освітніх і медичних закладах.

Сюди ж входить і фінансування соціальних програм для людей. Пріоритетними галузями для бюджету залишаються освіта, медицина, транспорт і ЖКГ.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также

Exit mobile version