Connect with us

Экономика

У Німеччині збудують завод боєприпасів, це пришвидшить постачання снарядів Україні

Published

on

Київ зможе отримувати снаряди для зенітних самохідних установок Gepard

Поділитися

У Німеччині збудують завод боєприпасів, це пришвидшить постачання снарядів Україні
У Німеччині збудують завод боєприпасів, це пришвидшить постачання снарядів Україні

Після того, як Швейцарія двічі відмовила Берліну в реекспорті боєприпасів в Україну, німецький оборонний концерн Rheinmetall вирішив збудувати в Німеччині власний великий завод з їхнього виробництва.

Джерело. Про це пише німецьке видання Deutsche Welle.

Деталі. Головною метою нового заводу буде автономне постачання німецьким збройним силам. Але в той же час це допоможе налагодити поставки Україні снарядів для зенітних самохідних установок Gepard.

Якщо федеральний уряд надішле відповідне замовлення, Україна може отримати до 300 тисяч боєприпасів, повідомив представник концерну Rheinmetall.

За словами представника Rheinmetall, основна увага спрямована на відновлення забезпечення боєприпасами Німеччини, яке буде незалежним від зарубіжних виробничих потужностей. Було ухвалено рішення про виробництво боєприпасів калібру 20-35 мм у ФРН, зазначив він далі.

Виробництво розпочнеться у червні 2023 року, а у липні Rheinmetall зможе поставити першу партію боєприпасів для зенітних самохідних установок Gepard, повідомив далі представник концерну.

Де саме будується новий завод, публічно не повідомляється.

Раніше влада Швейцарії двічі відмовила Берліну в реекспорті боєприпасів в Україну. Йдеться про постачання Україні вироблених у Швейцарії снарядів для ЗСУ Gepard. Німеччина ще на початку літа попросила уряд у Берні дозволу на реекспорт в Україну 12 400 таких снарядів, але отримала відмову із посиланням на нейтралітет Швейцарії.

Восени Міноборони ФРН направило до Берна новий запит, вказавши на необхідність захисту критично важливої інфраструктури та морських портів в Україні, які мають ключове значення для експорту зерна. У відповідь влада Швейцарії знову заявила, що політика нейтралітету, що проводиться ними, не дозволяє задовольнити запит. У Берні пояснили, що закони Швейцарії забороняють експорт зброї до країн, де йдуть збройні конфлікти.

ЗСУ Gepard стали першим видом тяжкого озброєння, яке Німеччина пообіцяла передати Україні. До кінця вересня Києву було поставлено всі 30 обіцяних Україні зенітних установок.

Проблеми від початку були пов’язані з боєприпасами до Gepard. Спочатку Україні було передано 60 тисяч снарядів, але зважаючи на високі темпи, якими українські війська витрачають боєприпаси, цього виявилося замало.

Текст: Надія Паливода, редакторка стрічки новин

Німеччина
озброєння
війна Росії проти України
Допомога Україні

Источник: mind.ua

Читайте также

2012-2024. Эксклюзивные Известия. Использование любых материалов, размещенных на сайте, разрешается при условии ссылки на eizvestia.com. Для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка. Ссылка должна быть размещена вне зависимости от полного либо частичного использования материалов.