Connect with us

Экономика

Шмигаль повідомив, коли в Україні почнуть включати опалення

Published

on

Шмигаль повідомив, коли в Україні почнуть включати опалення
Фото: прем’єр-міністр Денис Шмигаль (Віталій Носач, РБК-Україна)

Автор:
Олександр Білоус

Опалення в будинках українців почнуть включать найближчим часом відповідно до погодних умов. У деяких громадах воно вже з’явилося.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем’єр-міністра Дениса Шмигаля під час засідання уряду.

«Про опалювальний сезон. Готовність енергетики та комунальної інфраструктури наближається до 100%. Деякі громади вже почали включати тепло. В інших населених пунктах воно з’явиться найближчим часом відповідно до погодним умов», — сказав він.

За його словами, «сезон буде складним». «Ми це розуміємо, ми готуємося до всіх викликів та до всіх можливих сценаріїв», — сказав додав він.

Шмигаль повідомив, вже розгорнута мережа з 13-ти тисяч Пунктів незламності, де люди матимуть світло, тепло, інтернет та зв’язок на критичні та екстрені випадки.

«На доручення президента сьогодні приймаємо постанову про відображення цих локацій в застосунку та на порталі Дія», — розповів прем’єр.

Опалювальний сезон

Стандартна дата початок опалювального сезону в Україні — 15 жовтня. Однак рішення про початок подачі тепла до будинків приймає місцева влада залежно від середньої температури повітря — 8 градусів протягом трьох днів з урахуванням прогнозу.

За прогнозом Укргідрометцентру, значне похолодання в Україні очікується наступного тижня.

Детальніше про початок опалювального сезону Україні читайте в матеріалі РБК-Україна «Батареї теплішають. Де вже стартував опалювальний сезон і наскільки готові до зими міста України»

Источник: www.rbc.ua

Читайте также