Connect with us

Экономика

Росія вночі знову атакувала Україну: скільки цілей збила ППО

Published

on

Росія вночі знову атакувала Україну: скільки цілей збила ППО
Фото: ППО збила всі цілі РФ під час обстрілу території України 30 жовтня

Автор:
Наталія Гурковська

Російські війська в ніч на понеділок, 30 жовтня, знову атакували Територію України. ППО вдалося збити всі 14 ворожих цілей — дві ракети Х-59 та 12 дронів-камікадзе.

Детальніше — у матеріалі РБК-Україна.

Під час підготовки матеріалу використовувалися джерела: Повітряні сили ЗСУ, Telegram-канали голів Дніпропетровської, Миколаївської та Кіровоградської ОВА Сергія Лисака, Віталія Кіма та Андрія Райковича.

Так, у ніч на 30 жовтня 2023 року окупанти атакували 12-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та двома керованими авіаційними ракетами Х-59.

«Усі 14 повітряних цілей противника було знищено протиповітряною обороною», — зазначають у Повітряних силах, додаючи, що ворожі цілі були збиті, зокрема у межах Миколаївської, Херсонської Кіровоградської, Черкаської, Житомирської, Хмельницької та Дніпропетровської областей.

При цьому, пуски ракет Х-59 здійснено з ворожих літаків із повітряного простору тимчасово окупованої Запорізької області, а «шахеди» летіли з південно-східного напрямку — Приморсько-Ахтарськ (РФ).

Подробиці атаки

Дніпропетровська область

Вночі сили ППО збили на небі над областю дві ворожі ракети.

«Уламки впали в Дніпровському районі. Там пошкоджено п’ятиповерхівку, приватний будинок та автомобіль», — розповів голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Миколаївська область

Над Миколаївською областю також працювала ППО — було знищено п’ять ворожих БПЛА «Shahed-131/136».

«Внаслідок падіння уламків одного із збитих БпЛА виникла пожежа складського приміщення фермерського господарства Баштанського району», — зазначив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, уточнивши, що пожежа була оперативно ліквідована і постраждалих немає.

Кіровоградська область

Вночі ППО працювала в небі і над Кіровоградською областю.

«Ніч неспокійна. Ворог тероризував мирні українські міста і села «шахедами» та ракетами Х-59. Усі цілі було знищено, зокрема і над Кіровоградщиною», — розповів голова ОВА Андрій Райкович.

Він додав, що попередньо обійшлося без постраждалих і руйнувань цивільної інфраструктури.

Як раніше повідомляли в Генштабі, у ніч на 30 жовтня, противник завдав чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши 12 ударних БпЛА типу Shahed-136/131. ППО знищено усі 12 ворожих “шахедів”.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также