Connect with us

Экономика

МВФ висловив позицію щодо підвищення податків Україні

Published

on

МВФ висловив позицію щодо підвищення податків Україні
Фото: голова місії в Україні Гевін Грей (facebook.com/NationalBankOfUkraine)

Автор:
Олександр Білоус

Підвищення податків, запропоноване урядом України, може вплинути на готовність західних країн надавати допомогу Києву. Реальність диктує необхідність таких заходів.

Про це заявив глава місії в Україні Гевін Грей, повідомляє РБК-Україна з посиланням на дискусію Центру економічної стратегії (ЦЕС).

Як зазначив Грей, донори очікують, що Україна ставатиме дедалі самостійнішою. «Потреби у державних видатках залишаться значними у середньостроковій перспективі, і, отже, прогрес у прийнятті податкового пакету вплине на готовність донорів продовжувати підтримувати Україну», — сказав Грей.

Глава місії МВФ заявив, що в Україні відбулися дуже жваві дебати щодо податкового пакету.

«Я вітаю той факт, що є інтерес і здорові дебати щодо заходів економічної політики, і ми побачили коментарі, підняті представниками бізнес-спільноти та громадянського суспільства, насамперед щодо дотримання податкового законодавства, ухилення від сплати податків і ухилення від сплати податків» , — додав він.

Грей наголосив на необхідності «якогось збільшення податкових надходжень». «На жаль, реальність ситуації така, тож є логіка в пропозиції, яку було висунуто урядом», — сказав глава місії МВФ.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также