Connect with us

Экономика

Били по зерну та аграрному сектору. Стало відомо, як ППО відбила атаку РФ вночі

Published

on

Били по зерну та аграрному сектору. Стало відомо, як ППО відбила атаку РФ вночі
Фото: ППО збила 8 з 11 дронів під час атаки РФ по Україні 1 вересня (Віталій Носач, РБК-Україна)

Автор:
Наталія Гурковська

Окупанти в ніч на 1 вересня атакували Україну дронами та ракетою «Іскандер». Під ударом знаходились зерно та аграрний сектор.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Повітряні сили ЗСУ, Telegram голови Миколаївської ОВ Віталія Кіма.

«У ніч на 1 вересня противник застосував балістичну ракету «Іскандер-М» із Курської області та 11 ударних БПЛА типу «Shahed-131/136″ із мису Чауда (Крим)», — розповіли у Повітряних силах.

Що було ціллю атаки

Цього разу, за даними військових, окупанти били по українському зерну та по логістиці аграрного сектору, зокрема у Миколаївській і Сумській областях.

Як розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у ранковому зведенні, окупанти спрямували дрони по Галицинівській громаді.

«У с. Лимани виникла пожежа складського приміщення для зберігання зерна, яка була оперативно ліквідована вогнеборцями. Постраждалих немає», — констатував він.

Як відпрацювала ППО

В результаті бойової роботи підрозділами зенітних ракетних військ, засобами радіоелекторонної боротьби Повітряних Сил та розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України збито 8 ударних БПЛА.

Робота ППО велась у межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Зокрема, у Миколаївській області бубув збитий один російський безпілотник.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также