Connect with us

Экономика

Глава МЗС Індії заявив про відновлення торговельно-економічних відносин з Україною

Published

on

Глава МЗС Індії заявив про відновлення торговельно-економічних відносин з Україною
Фото: міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар (GettyImagеs)

Автор:
Наталія Кава

Україна та Індія зосередяться на відновленні спільних торговельно-економічних відносин, які останнім часом пішли на спад.

Про це заявив міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Asian News International.

За його словами, під час зустрічі з головою МЗС України Дмитром Кулебою вони обговорили двосторонні відносини країни. Зокрема, про торгівлю, економічні питання, оборону, фармацевтику, сільське господарство, освіту.

«Було дуже багато питань… Лідери також доручили Міжурядовій комісії, співголовами якої ми з міністром Кулебою є, зосередитися на відновленні наших торговельно-економічних відносин, які останнім часом пішли на спад. І ми, безумовно, з нетерпінням чекаємо на якнайшвидше засідання цього органу, безумовно, до кінця цього року», — розповів Джайшанкар.

Торговельно-економічні відносини між Україною та Індією

Торговельно-економічні відносини між Україною та Індією мають тривалу історію й охоплюють різні галузі. Індія є одним із ключових торговельних партнерів України в Азії. Основними напрямками українського експорту до Індії є агропромислові товари, зокрема зернові культури та олії, що задовольняють значну частину індійського ринку харчових продуктів. Також Україна експортує до Індії металопродукцію та машинобудівну продукцію.

Імпорт з Індії до України включає фармацевтичні продукти, хімічну сировину та текстиль. Крім того, обидві країни зацікавлені у спільних інвестиціях у технології, медицину та освіту, що сприяє зміцненню зв’язків між ними.

Війна в Україні внесла певні корективи в ці відносини, проте обидві сторони прагнуть їх відновлення та подальшого розвитку. Індія висловила готовність продовжувати торговельне співробітництво та нарощувати взаємні інвестиції. Це сприятиме не лише стабілізації економічних показників, але й зміцненню стратегічного партнерства між країнами на міжнародній арені.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также