Connect with us

Экономика

ЄС направить на допомогу Україні 2,5 млрд євро від російських активів двома траншами, – Борель

Published

on


Фото: Жозеп Боррель (Віталій Носач, РБК-Україна)

Автор:
Олександр Білоус

Європейський Союз направить на допомогу Україні 2,5 млрд євро прибутків від заморожених російських активів двома траншами. Перший надійде наступного тижня.

Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Єврокомісії.

“Сьогодні ми збираємося апробувати спосіб використання цих грошей. Ці гроші вже тут. Ми вирішили взяти ці гроші – ми не збираємося переглядати вже прийняте рішення. Тепер ми маємо реалізувати це рішення: гроші надійдуть наступного тижня”, – сказав він перед засіданням глав МЗС. країн ЄС.

Боррель нагадав, що ці гроші призначені для військової підтримки України. “Рішення має бути ухвалене негайно, уникаючи будь-яких блокувань. Це те, що ми збираємося вирішити сьогодні”, – додав він.

За його словами, наступного тижня надійде одна частина з цих 2,5 млрд євро. “Інша частина прийде за кілька тижнів”, – сказав Боррель.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также

2012-2024. Эксклюзивные Известия. Использование любых материалов, размещенных на сайте, разрешается при условии ссылки на eizvestia.com. Для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка. Ссылка должна быть размещена вне зависимости от полного либо частичного использования материалов.