Connect with us

Экономика

США, Південна Корея та Японія засудили поглиблення військової співпраці між КНДР та РФ: заява

Published

on

Автор:
Вадим Ребрина

США, Південна Корея і Японія “найрішучішим чином” засуджують поглиблення військової співпраці між КНДР і Росією, включаючи постачання з КНДР до Росії зброї, яка використовується у війні проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спільну заяву представників трьох країн, опубліковану на сайті Держдепартаменту США.

У заяві наголошується, що, окрім продовження страждань українського народу, постачання зброї з Північної Кореї порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН та загрожує стабільності як у Північно-Східній Азії, так і в Європі.

Розвиток партнерства між КНДР і Росією, про що свідчить підписання договору про стратегічне партнерство під час візиту російського диктатора Володимира Путіна до Пхеньяну 19 червня, має викликати серйозне занепокоєння у всіх, хто зацікавлений у підтримці миру та стабільності на Корейському півострові, зазначили автори документа.

У ньому США, Південна Корея та Японія підтверджують свій намір і надалі зміцнювати дипломатичну співпрацю та співробітництво в галузі безпеки для протидії загрозам, які КНДР становить для регіональної та глобальної безпеки.

“Зобов’язання США щодо захисту РК та Японії залишаються непохитними. США, Республіка Корея та Японія також підтверджують, що шлях до діалогу залишається відкритим, і закликають КНДР припинити подальші провокації та повернутися до переговорів», – йдеться у заяві.

Угода з КНДР та заяви Путіна

Источник: www.rbc.ua

Читайте также

2012-2024. Эксклюзивные Известия. Использование любых материалов, размещенных на сайте, разрешается при условии ссылки на eizvestia.com. Для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка. Ссылка должна быть размещена вне зависимости от полного либо частичного использования материалов.