Connect with us

Экономика

Україна та ЄС підписали кредитну угоду до Ukraine Facility

Published

on


Фото: Україна та ЄС підписали кредитну угоду до Ukraine Facility (Getty Images)

Автор:
Тетяна Степанова

Україна та Європейський союз уклали кредитну угоду в межах Ukraine Facility. Документ підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та голова Національного банку Андрій Пишний.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу НБУ.

Як повідомили в НБУ, кредитна угода дасть змогу Україні залучити у 2024 – 2027 роках до 27 мільярдів євро для підтримки державного бюджету країни із загального обсягу в 50 млрд євро інструменту ЄС Ukraine Facility.

“Кошти, отримані за цією угодою, забезпечать передбачувану та гнучку підтримку нашій державі, адаптовану до безпрецедентних викликів, спричинених війною з Росією”, – зазначили пресслужбі банку.

До того ж вже найближчим часом після набуття чинності цією угодою Україна також отримає від ЄС 1,9 млрд євро безумовного фінансування.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также

2012-2024. Эксклюзивные Известия. Использование любых материалов, размещенных на сайте, разрешается при условии ссылки на eizvestia.com. Для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка. Ссылка должна быть размещена вне зависимости от полного либо частичного использования материалов.