Connect with us

Экономика

Є різні варіанти: коли та на яких умовах можуть продати державний ПриватБанк

Published

on


Фото: ПриватБанк можуть продати тільки після війни (Віталій Носач, РБК-Україна)

Автор:
Олександр Білоус

Уряд зацікавлений в продажу усього ПриватБанку або його частини, щоб знизити частку держави на ринку. Але це доцільно робити тільки після закінчення війни.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав члена правління ПриватБанку Євген Заіграєв.

“ПриватБанк належить до критичної інфраструктури. І дуже важливо, щоб під час війни він перебував у державній власності. А після війни ПриватБанк може бути не державним”, – сказав він.

Як зазначив Заіграєв, це не обов’язково означає, що новий власник буде більш ефективний. “Але якщо не приватизувати Приват, то дуже велика частка банківського сектору залишиться в руках держави. І держава в першу чергу зацікавлена в приватизації банку”, – вважає банкір.

За його словами, у державних підприємств схильність до ризику нижча, ніж у приватних.

“Керівники банку відповідають перед державою за ті рішення, які ми приймаємо. Для економічного розвитку приватизація ПриватБанку була би дуже непоганим рішенням. Разом з тим моделі приватизації можуть бути різні. Не обов’язково держава має продавати всі 100% належного їй банку. Подивіться, до прикладу, на банківський сектор Польщі. Там найбільші банки мають частку держави в капіталі”, – додав Заіграєв.

На його думку, при продажу банку акціонером буде ухвалено той варіант, який визнають найефективнішим для економіки і держбюджету. “Зараз говорити про це зарано. Але точно будуть розглядатися різні варіанти”, – сказав він.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также

2012-2024. Эксклюзивные Известия. Использование любых материалов, размещенных на сайте, разрешается при условии ссылки на eizvestia.com. Для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка. Ссылка должна быть размещена вне зависимости от полного либо частичного использования материалов.