Connect with us

Экономика

Немає запчастин: завод Nissan в росії ще на три місяці призупинено

Published

on

Через санкції Європа і Японія не хочуть постачати запчастини на російський завод

Немає запчастин: завод Nissan в росії ще на три місяці призупинено
Немає запчастин: завод Nissan в росії ще на три місяці призупинено
фото DR

Японський автовиробник Nissan ще на три місяці продовжить припинення роботи заводу у Санкт-Петербурзі. Виробництво перебуватиме у простої до кінця року.

Джерело. Про це повідомляє Reuters з посиланням на прес-службу компанії.

«Виробництво у Санкт-Петербурзі призупинено до кінця грудня, і співробітників було поінформовано. Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією і вживатимемо необхідних заходів», – сказав представник Nissan.

За даними Nikkei, компанія продовжує відчувати труднощі з отриманням запчастин із Європи та Японії. Ці затримки пов’язані із санкціями у відповідь на російське вторгнення в Україну, які впливають на логістику.

Завод у Санкт-Петербурзі було зупинено у березні після початку війни в Україні. Компанія заявляла, що відправляє його у простій на першу половину японського фінансового року, який розпочався 1 квітня. Крім цього, було припинено експорт автомобілів у росію.

Петербурзький завод Nissan розпочав роботу у 2009 році. Тут виробляють кросовери Murano, X-Trail та Qashqai. Підприємство здатне випускати до 100 000 автомобілів на рік. 2021 року тут випустили 45 040 автомобілів. На заводі працюють 2000 осіб, їм продовжують платити зарплату.

У травні генеральний директор Nissan Макото Учіда заявив, що діяльність компанії на російському ринку навряд чи відновиться до кінця березня 2023 року.

«Ми повинні виходити з того, що операції буде припинено на рік», – пояснював він, звітуючи про збитки на ринках росії та України у попередньому фінансовому році.

З початку війни в Україні призупинити роботу в росії вирішили й інші японські автовиробники – Toyota і Mitsubishi. Наслідки вторгнення майже втричі скоротили авторинок у росії. За підсумками 8 місяців продаж нових машин скоротився на 60% до січня-серпня минулого року – до 430 305 автомобілів.

Бекграунд. Раніше повідомлялося, що продажі автомобілів у росії впали на 78,5%, в продажу залишилась тільки Lada.

Источник: mind.ua

Читайте также