Connect with us

Экономика

Ілон Маск влаштував опитування в Твіттері, чи повернути акаунт Дональда Трампа

Published

on

Опитування, яке почалося напередодні, буде відкрито 24 години

Поділитися

Ілон Маск влаштував опитування в Твіттері, чи повернути акаунт Дональда Трампа
Ілон Маск влаштував опитування в Твіттері, чи повернути акаунт Дональда Трампа
фото DR

Новий власник Твіттера Ілон Маск ввечері в п’ятницю розпочав опитування у соцмережі, попросивши підписників проголосувати за відновлення облікового запису колишнього президента США Дональда Трампа на платформі.

Результати на час написання новини показують, що приблизно 53% проголосували за.

«Vox Populi, Vox Dei», – написав Маск у Твіттері, латинську фразу, яка означає «Голос народу – це голос Бога».

Опитування буде відкритим 24 години.

Reinstate former President Trump

– Elon Musk (@elonmusk) November 19, 2022

Маск заявив у травні, що скасує блокування Твіттером акаунту Трампа, яке стало наслідком минулорічного нападу на Капітолій.

Маск заявив раніше того ж дня, що рішення про повернення облікового запису Трампа ще не прийнято.

Рішення Маска звернутися до користувачів Твіттера за порадою, хто має бути на платформі, є частиною масштабної реструктуризації компанії, включаючи масові звільнення працівників.

У п’ятницю Маск попросив співробітників, які пишуть програмний код, з’явитися на 10-й поверх штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско до полудня.

Він попросив співробітників надіслати йому електронною поштою зведення того, чого «досяг» їхній програмний код за останні шість місяців, «разом з 10 скріншотами найважливіших рядків коду».

«Будуть короткі технічні інтерв’ю, які дозволять мені краще зрозуміти технічний стек Twitter», – написав Маск в одному з електронних листів і попросив інженерів прозвітувати о 14:00 в п’ятницю.

Це сталося наступного дня після того, як сотні співробітників Twitter вирішили залишити соцмережу після того, як Маск оголосив ультиматум: вони мають погодитися на “важкі понаднормові години праці з високою інтенсивністю” або звільнитися.

Маск звільнив вище керівництво, у тому числі генерального директора Парага Агарвала та високопосадовців, які відповідають за безпеку та конфіденційність, що привернуло увагу регулюючого органу.

Також стало відомо, що компанія планує закрити один із трьох основних центрів обробки даних Twitter у США на об’єкті SMF1 неподалік Сакраменто, щоб скоротити витрати.

На тлі змін Moody’s відкликало свій кредитний рейтинг B1 для Twitter, заявивши, що він не має інформації для підтримки рейтингу.

Бекграунд. Нагадаємо, син Трампа закликав припинити надавати Україні зброю.

Текст: Надія Паливода, редакторка стрічки новин

Ілон Маск
Дональд Трамп
Twitter

Источник: mind.ua

Читайте также