Connect with us

Экономика

Фігурантам корупційної схеми у справі «Електроважмашу» оголосили штрафи й тюремний строк

Published

on

Колишній топменеджмент завдав заводу збитків на понад 7 млн грн

Поділитися

Фігурантам корупційної схеми у справі «Електроважмашу» оголосили штрафи й тюремний строк
Фігурантам корупційної схеми у справі «Електроважмашу» оголосили штрафи й тюремний строк

Що сталося. Вищий антикорупційний суд засудив учасників корупційної схеми, що завдала держпідприємству «Електроважмаш» понад 7 млн грн збитків, до чотирьох років ув’язнення. 

Джерело. Про це повідомляють Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Центр протидії корупції.

Деталі. ВАКС засудив до позбавлення волі з забороною обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноважень, заступника директора ДП «Завод «Електроважмаш» та начальника управління заводу. Судді також застосували спецконфіскацію до 217 306 євро.

Натомість суд виправдав ще одного учасника схеми – колишнього заступника директора заводу «Електроважмаш» у зв’язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення. 

Нагадаємо: у 2017 році посадовці «Електроважмашу» за посередництва підконтрольної їм компанії, яка зареєстрована у Чеській Республіці, організували продаж запасних частин компанії реального сектору економіки.

Проте слідство з’ясувало, що запчастини, які завод продав чеській компанії за 600 200 євро, були реалізовані литовській компанії за 1,22 млн євро. В результаті державне підприємство недоотримало понад 7 млн грн.

Бекграунд.  Нагадаємо: Кабмін ухвалив політичне рішення, що «Електроважмаш» слід не приватизовувати, а об’єднувати з «Турбоатомом». Акції «Електроважмашу» конвертуються в акції «Українських енергетичних машини» (раніше – «Турбоатом») за їхньою номінальною вартістю: на одну акцію «Електроважмашу» номіналом 1 грн буде випущено чотири акції «Укренергомашини» номіналом 0,25 грн.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Боротьба з КОРУПЦІЄЮ
корупційні схеми

Источник: mind.ua

Читайте также