Connect with us

Экономика

«Фармак» інвестує 20 млн євро в будівництво заводу в Іспанії

Published

on

Український виробник ліків планує трансформуватися в міжнародну компанію

Поділитися

«Фармак» інвестує 20 млн євро в будівництво заводу в Іспанії
«Фармак» інвестує 20 млн євро в будівництво заводу в Іспанії

Що сталося. Український виробник ліків «Фармак» інвестує понад 20 млн євро в новий завод із виробництва власних лікарських засобів у передмісті Барселони. 

Джерело. Про це йдеться в пресрелізі фармкомпанії.

Деталі. Зазначається, що підприємство з повним ланцюгом постачань і замкнутим циклом виробництва та контролем якості планують відкрити на початку 2024 року. Тут випускатимуть стерильні лікарські засоби у вигляді розчинів, суспензій у флаконах та шприцах. 

Крім самого виробництва, компанія планує відкрити в Іспанії мультифункціональний лабораторний комплекс з R&D-центром. 

У компанії зазначили, що відкривати завод у ЄС планували ще до початку війни.

«Фармак» – на шляху трансформації в міжнародну компанію. Тому ми вирішили не змінювати свою стратегію і не обмежувати можливості розвитку підприємства», – розповів виконавчий директор «Фармак» Володимир Костюк.

У компанії уточнили, що не планують переміщувати виробничі потужності зі своїх українських заводів, а збудують нове виробництво. 

Бекграунд. «Фармак» зупинив роботу в Україні з 24 лютого, але через знищення окупантами центрального складу в Київській області, де зберігалася вся готова продукція та упаковка на 1,5 млрд грн, у компанії виникла потреба відновити асортимент. Тому вже 8–9 березня підприємство запрацювало. «Ми виготовили за період війни стільки ж продукції, скільки минулого року, коли війни не було», – розповів виконавчий директор «Фармаку» Володимир Костюк.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Фармак
Іспанія

Источник: mind.ua

Читайте также