Connect with us

Экономика

Правоохоронці здійснили обшуки у межах розслідування діяльності VS Energy

Published

on

Власники компанії – громадяни рф, які допомагають росії виготовляти військові товари

Поділитися

Правоохоронці здійснили обшуки у межах розслідування діяльності VS Energy
Правоохоронці здійснили обшуки у межах розслідування діяльності VS Energy

Що сталося. Правоохоронці здійснили обшуки у межах розслідування діяльності групи компаній VS Energy, кінцевими бенефіціарами якої є громадяни рф. 

Джерело. Про це йдеться у фейсбуці спецслужби.

Деталі. Зазначається, що злочинна організація через групу компаній «VS Energy» консолідувала частину об’єктів енергетичної критичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві.

«3 метою забезпечення контролю та приховування незаконно одержаних активів, організатори створили складну структуру власності із залученням третіх осіб та родичів як номінальних керівників підприємств. А фізичні особи – громадяни України контролювали незаконно набуті активи», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, до числа керівників та організаторів злочинного угруповання входять громадяни рф, включені у санкційний список відповідно до рішень РНБО. Також вони перебувають під санкціями ЄС та США.

Серед них – колишній віцеспікер Ради РФ-власник футбольного клубу ЦСКА, колишній віцеспікер Держдуми Росії, а також представник криміналітету РФ, так званий «злодій у законі».

«Організатори протиправної діяльності, учасники групи компаній «VS Energy», а також низка інших пов’язаних осіб тривалий час діють на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності України», – зазначають у прокуратурі.

Вони вчиняють злочини господарського та насильницького спрямування, мають активи в анексованому Криму та на території країни-агресора.

Крім того, власники спільно з оборонним концерном рф вони беруть участь у розробці та виготовленні товарів військового призначення, фінансують цю діяльність, і тим самим становлять суттєву загрозу економічній та оборонній безпеці України.

Бекграунд. Раніше Служба безпеки України прийшла з обшуком у компанію VS Energy, якій в Україні належить низка обласних енергопостачальних компаній.

Текст: Ярослава Малохатко, редакторка стрічки новин

Генпрокуратура
Енергетика

Источник: mind.ua

Читайте также