Connect with us

Экономика

АМКУ відкрив справу проти групи «Інтерпайп» Пінчука за необгрунтоване завищення цін

Published

on

Комітет встановив, що «Інтерпайп» має ознаки монопольного становища на загальнодержавному ринку

Поділитися

АМКУ відкрив справу проти групи «Інтерпайп» Пінчука за необгрунтоване завищення цін
АМКУ відкрив справу проти групи «Інтерпайп» Пінчука за необгрунтоване завищення цін

Що сталося. Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав справу проти промислової компанії-виробника сталевих труб та залізничної продукції  «Інтерпайп» за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку первинної реалізації товару.

Джерело. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Деталі. Ознаки порушень полягають у необґрунтованому підвищенні цін на товар, а також у встановленні компаніями групи різних умов до рівнозначних угод з покупцями товару без обґрунтованих причин.

Комітет встановив, що «Інтерпайп» має ознаки монопольного становища на загальнодержавному ринку первинної реалізації товару.

Проаналізувавши цінову поведінку групи, АМКУ не виявив ні об’єктивних причин для підвищення цін на товар, ні залежності між динамікою відпускних цін на товар та складовими їх собівартості, зокрема – зміни вартості заготовки, зміни заробітних плат тощо.

Також у договорах «Інтерпайпу» Комітет не виявив взаємозв’язку між кількістю товару, закупленого різними покупцями, та його ціною при інших однакових умовах договору.

«Інтерпайп» – українська промислова компанія, виробник сталевих труб та залізничної продукції. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу. Кінцевим бенефіціарним власником компанії є олігарх Віктор Пінчук.

Бекграунд. Нагадаємо: адміністрація США вирішила на рік призупинити дію низки мит на українську сталь. 

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

АМКУ
Інтерпайп

Источник: mind.ua

Читайте также