Connect with us

Экономика

BMW збільшить інвестиції у новий завод електромобілів в Угорщині до 2 млрд євро

Published

on

Компанія планує не тільки виробляти автомобілі, а й складати там високовольтні акумулятори

Поділитися

BMW збільшить інвестиції у новий завод електромобілів в Угорщині до 2 млрд євро
BMW збільшить інвестиції у новий завод електромобілів в Угорщині до 2 млрд євро

Що сталося. Німецький виробник автомобілів BMW AG удвічі збільшить інвестиції у свій електромобільний завод, що будується в Угорщині: до 2 млрд євро.

Джерело. Про це повідомляється в пресрелізі BMW.

Деталі. Компанія планує на цьому заводі не тільки виробляти автомобілі, а й складати високовольтні акумулятори.

Завдяки розширенню профілю заводу на ньому з’явиться понад 500 нових робочих місць на додаток до 1 000 вже наявних на лінії випуску автомобілів. 

Будівництво цеху зі складання акумуляторів площею близько 140 000 кв м розпочалося приблизно пів року тому. Виробництво як автомобілів, так і акумуляторів на ньому, як очікується, розпочнеться до кінця 2025 року. 

Складання акумуляторів на заводі в Дебрецені має допомогти BMW оптимізувати логістику для виробництва електромобілів наступного покоління, які використовуватимуть основу «Neue Klasse».

Бекграунд. Спочатку BMW інвестував 1 млрд євро в будівництво цього заводу в місті Дебрецен і планував, що підприємство спеціалізуватиметься на виготовленні електрокарів та звичайних автомобілів. 

Виробнича потужність нового заводу складатиме 150 000 автомобілів на рік. На думку, автовиробника, це допоможе йому розширити свої потужності в Європі, де продається 45% його автомобілів.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

BMW

Источник: mind.ua

Читайте также