Connect with us

Экономика

Для реалізації ініціативи “Grain from Ukraine” зібрали 150 мільйонів доларів

Published

on

Для реалізації ініціативи "Grain from Ukraine" зібрали 150 мільйонів доларів
Фото: президент України Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Автор:
Тетяна Степанова

Продовольча ініціатива України, спрямована на подолання зернової кризи в африканських країнах, на першому саміті зібрала 150 мільйонів доларів від понад 20 країн-учасниць і ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського на брифінгу з нагоди установчого саміту зернової ініціативи “Grain from Ukraine”.

“Grain from Ukraine”- один із найбільших внесків у глобальну стабільність. Наразі понад 20 держав і Європейський Союз беруть фінансову участь у цій ініціативі, ще понад 10 держав готуються приєднатися. Станом на сьогодні на першому установчому саміті ми вже зібрали близько 150 мільйонів доларів”, – сказав Зеленський.

Він також запросив приєднатися до гуманітарної ініціативи інші держави та соціально відповідальний бізнес.

Президент додав, що одне судно з українським зерном забезпечує потреби 90 тисяч людей, а 60 суден зможуть попередити голодну смерть мінімум 5 мільйонів мешканців світу.

З урахуванням того, що наразі в середньому в українські морські порти заходять судна вантажністю 30-40 тисяч тонн, 60 кораблів зможуть перевезти близько 1,8 – 2,4 мільйонів тонн продовольства в країни, які цього найбільше потребують.

На кінець жовтня 2,6 мільйонів тонн агропродукції відправлено в країни з продовольчою кризою, з яких 600 тисяч тонн – до країн, які знаходяться на межі голоду.

Наразі Україна вже відправила перші 27 тисяч тонн пшениці для Ефіопії, сьогодні ще одне судно завантажується для цієї країни.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также