Connect with us

Экономика

«Метінвест» оголосив тендер на викуп своїх облігацій зі знижкою

Published

on

Йдеться про єврооблігації з погашенням 23 квітня 2023 року

Поділитися

«Метінвест» оголосив тендер на викуп своїх облігацій зі знижкою
«Метінвест» оголосив тендер на викуп своїх облігацій зі знижкою

Що сталося. Гірничо-металургійна група «Метінвест» Ріната Ахметова та Вадима Новинського оголосила тендер на суму до $70 млн на викуп своїх єврооблігацій із погашенням 23 квітня 2023 року за ціною від 70% до 80% від номіналу.

Джерело. Про це йдеться в біржовому повідомленні компанії, передає Інтерфакс-Україна.

Деталі. У «Метінвест» зазначили, що наразі збираються продовжувати обслуговувати свій борг, проте війна й нестійкі ціни на продукцію групи створюють безпрецедентні проблеми для діяльності.

Компанія уточнила, що в обігу залишаються її єврооблігації-2023 загальною номінальною сумою $168,58 млн, хоча початковий обсяг їхнього випуску становив $944,15 млн.

Конкурентні та неконкурентні заявки на викуп приймаються до вечора 9 грудня, а результати пропозиції будуть оголошені 12 грудня з розрахунками 14 грудня.

«Метінвест» може продовжити терміни пропозиції до кінця дня 23 грудня, однак у цьому разі викуповуватиме облігації за раніше встановленою під час тендеру ціною мінус ще 3% від номіналу з остаточним оголошенням результатів 28 грудня та розрахунками 29 грудня.

За даними Штутгартської біржі, на цей час єврооблігації «Метінвесту» котируються за курсом 79,67% від номіналу.

Бекграунд. Нагадаємо: усі підприємства «Метінвесту» в Україні, що постраждали через російські обстріли, відновили роботу – за винятком «Каметсталі».

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Метінвест
Єврооблігації

Источник: mind.ua

Читайте также