Connect with us

Экономика

Маск продав свої акції Tesla на майже $3,6 млрд

Published

on

Ціна акцій Tesla цього року знизилася вдвічі

Поділитися

Маск продав свої акції Tesla на майже $3,6 млрд
Маск продав свої акції Tesla на майже $3,6 млрд
Ілон Маск

Що сталося. Ілон Маск продав своїх акцій Tesla на $3,58 млрд – це другий великий розпродаж із моменту придбання Twitter.

Джерело. Про це повідомляє Financial Times.

Коментарі. За інформацією MarketWatch, багато хто вважає, що бізнесмен змушений продавати акції компанії, яку він заснував, через жовтневу угоду щодо купівлі Twitter за $44 млрд.

Достеменно невідомо, чи пов’язані ці продажі акцій із придбанням Twitter, але вони дратують інвесторів, які засмучені через те, що Маск спрямовує свою увагу й ресурси на Twitter замість Tesla.

Деталі. Згідно із заявкою, з розпродажу, що тривав із понеділка до середи, пішло 22 млн акцій виробника електромобілів.

Ціна акцій Tesla цього року знизилася вдвічі та впали до дворічних мінімумів ($156,80). У середу вартість акцій Tesla, що котируються на технологічному індексі Nasdaq у Нью-Йорку, вперше з 2020 року закрилася нижче за $500 млрд. Наприкінці минулого року компанія коштувала понад $1 трлн.

Бекграунд. Це не вперше, коли Маск скорочує свою частку в Tesla. На початку листопада він продав 19,5 млн акцій, у результаті чого виручив близько $3,95 млрд. Як зазначали в Business Insider, зростання збитків у Twitter може змусити Маска продати більше своїх акцій у Tesla.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Ілон Маск
Tesla

Источник: mind.ua

Читайте также