Connect with us

Экономика

Ексголова FTX Бенкман-Фрід, заарештований на Багамах, погодився на екстрадицію в США – ЗМІ

Published

on

Бенкман-Фрід визнав помилки своєї криптобіржі FTX в управлінні ризиками, але не вважає себе винним

Поділитися

Ексголова FTX Бенкман-Фрід, заарештований на Багамах, погодився на екстрадицію в США – ЗМІ
Ексголова FTX Бенкман-Фрід, заарештований на Багамах, погодився на екстрадицію в США – ЗМІ
Співзасновник FTX Сем Бенкман-Фрід

Що сталося. Засновник криптобіржі FTX Сем Бенкман-Фрід, якому в США предʼявлені звинувачення в шахрайстві у звʼязку з крахом біржі, погодився на екстрадицію до Штатів.

Джерело. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело.

Деталі. Рішення колишній мільярдер ухвалив після ознайомлення з обвинувальним висновком американської прокуратури.

Зазначається, що не зрозуміло, коли Банкір-Фрід виїде з Багамських островів, де він був заарештований 12 грудня. На слуханні в понеділок не було призначено жодної подальшої дати суду.

У понеділок Бенкман-Фрід постав перед судом у Нассау після того, як на вихідних Reuters та інші агентства повідомили, що він вирішив дати згоду на екстрадицію. Але під час бурхливого слухання адвокат Бенкмана-Фріда заявив, що його клієнт ще не готовий на неї погодитися.

Утім, Сем Бенкман-Фрід визнав помилки своєї криптобіржі FTX в управлінні ризиками, що, за його свідченнями, й спричинило крах компанії. Водночас ексмільярдер заявив, що не вважає себе винним у кримінальній складовій обвинувачення й буде захищатися у суді США.

Бекграунд. Нагадаємо: Бенкмана-Фріда регулятори США звинуватили в реалізації багаторічної схеми з обману інвесторів, від яких він залучив понад $1,8 млрд. Регулятор також заявив, що він приховував ризики та відносини FTX зі своєю торговою компанією Alameda Research.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Правосуддя
Резонанс

Источник: mind.ua

Читайте также