Connect with us

Экономика

«УЗ» відтермінувала прийом заяв на відстрочку виплат за євробондами, щоб встигнути добрати 1,5% голосів

Published

on

Компанія пропонує винагороду за згоду відстрочити виплати в розмірі 0,5% номіналу

Поділитися

«УЗ» відтермінувала прийом заяв на відстрочку виплат за євробондами, щоб встигнути добрати 1,5% голосів
«УЗ» відтермінувала прийом заяв на відстрочку виплат за євробондами, щоб встигнути добрати 1,5% голосів

Що сталося. Пропозицію «Укрзалізниці» щодо відстрочки на два роки виплат на $594,9 млн за єврооблігаціям-2024 схвалили 73,5% власників євробондів «УЗ». Щоб добрати 1,5% голосів до необхідних 75% «УЗ» пролонгувала термін прийому заявок з вечора 20 грудня до ранку 23 грудня включно.

Джерело. Про це зазначено в біржовому повідомленні «Укрзалізниці», передає «Інтерфакс-Україна».

Деталі. Компанія, на відміну від держави, яка раніше домовилася про відстрочення виплат за своїми єврооблігаціями на два роки, пропонує винагороду за згоду відстрочити виплати в розмірі 0,5% номіналу.

На відстрочені купонні платежі також нараховуються відсотки за поточними ставками, які емітент може виплатити повністю або частково в зазначені два роки, або капіталізувати.

Згідно з оприлюдненою 5 грудня пропозицією, термін погашення єврооблігацій-2024 пропонується перенести з 9 липня 2024 року на 9 липня 2026 року, а єврооблігацій-2026 – з 15 липня 2026 року на 15 липня 2028 року.

Власники єврооблігацій із погашенням у 2026 році вже погодилися з пропозицією відстрочити всі виплати за ними на два роки. Водночас «Укрзалізниця» зазначила, що ці результати є попередніми, а остаточні результати будуть оголошені з огляду на думку власників єврооблігацій із погашенням у 2024 році.

«Українська залізниця» – державне акціонерне товариство залізничного транспорту загального користування, національний перевізник вантажів та пасажирів. Де-факто є державним підприємством-монополістом у сфері залізничних перевезень.

Бекграунд. Раніше агентство Fitch знизило рейтинг «Укрзалізниці» через пропозицію відстрочки виплат за євробондами на два роки. Йдеться про два випуски єврооблігацій, що підлягають погашенню в липні 2024 року (на $594,9 млн) та липні 2026 року (на $300,0 млн) і становлять майже 80% усього боргу «Укрзалізниці».

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Укрзалізниця
Єврооблігації

Источник: mind.ua

Читайте также