Connect with us

Экономика

Apple не дозволила адаптувати свої телефони під російські мережі зв’язку

Published

on

Йдеться про підтримку функцій VoLTE та VoWiFi на мережах для телефонів лінійки iPhone 14

Поділитися

Apple не дозволила адаптувати свої телефони під російські мережі зв’язку
Apple не дозволила адаптувати свої телефони під російські мережі зв’язку

Що сталося. Російські оператори мобільного зв’язку не змогли домовитися з Apple про підтримку функцій VoLTE та VoWiFi на своїх мережах для телефонів лінійки iPhone 14. 

Джерело. Про це повідомляє «Коммерсант».

Деталі. Зазначені функції поліпшують якість зв’язку, а на дзвінки через VoLTE у великих містах росії припадає понад 60% голосового трафіку. Також на iPhone 14 недоступна високоякісна передача голосу, а роздача інтернету з телефону потребує ручного налаштування. 

Крім того, функції передачі голосу через мережу LTE (VoLTE) і дзвінки по Wi-Fi (VoWiFi) працюють на ввезених до рф телефонах iPhone 14 некоректно або зовсім не діють, повідомляють користувачі профільного форуму 4PDA.

Причиною цього є відсутність можливості застосувати налаштування оператора через обмеження з боку  Apple, пояснили в пресслужбі «Вимпелкому» («Білайн»).

У операторі Tele2 додали, що VoLTE та VoWiFi включаються на мережі оператора після тестування з вендором, але з березня взаємодія за всіма проєктами з Apple припинилася.

Водночас у МТС поінформували, що їм вдалося активувати технологію VoLTE для iPhone 14, «але немає впевненості, що вона стабільно працюватиме на всіх моделях, що ввозяться в країну, активувати VoWiFi на цих телефонах взагалі не виходить».

Також обмеження роботи VoWiFi підтвердили і в «Мегафоні». В компанії уточнили, що абоненти можуть дзвонити через Wi-Fi через застосунок eMotion.

«VoLTE дозволяє користуватися інтернетом під час дзвінка та поліпшує його якість, а також знижує навантаження на мережі 3G та 2G. VoWiFi дозволяє використовувати мережу Wi-Fi для звичайних голосових дзвінків у зонах нестабільного підключення до мережі», – додають у виданні.

Бекграунд. Нагадаємо, що Samsung відмовився повертатися до росії через загрозу санкцій.

Текст: Ярослава Малохатко, редакторка стрічки новин

Apple

Источник: mind.ua

Читайте также