Connect with us

Экономика

Apple за рік втратила $1 трлн капіталізації

Published

on

В компанії проблеми з постачанням компонентів для її продукції

Поділитися

Apple за рік втратила $1 трлн капіталізації
Apple за рік втратила $1 трлн капіталізації
фото Getty Images

Під час першої торгової сесії 2023 року ринкова капіталізація компанії Apple опустилася нижче за $2 трлн. Рік тому виробник iPhone став першою американською компанією, вартість якої сягнула $3 трлн. Це означає, що за останні 12 місяців Apple втратила приблизно $1 трлн капіталізації.

Джерело: CNBC

Деталі. Під час перших цьогорічних торгів акції Apple подешевшали на 4% на тлі побоювань інвесторів з приводу попиту на продукцію компанії. Apple повідомила деяким своїм партнерам про скорочення поставок компонентів для навушників AirPods, смарт-годинників Apple Watch та ноутбуків MacBook. Ця новина негативно вплинула динаміку вартості цінних паперів компанії.

Очевидно, інвестори чекають на фінансовий звіт Apple, коли компанія оголосить результати за підсумками найважливішого кварталу, на який припадають різдвяні канікули, тому попит на продукцію компанії традиційно високий.

Водночас Apple опублікує прогноз щодо подальших продажів власної продукції, що також може вплинути на реакцію інвесторів.

Нагадаємо, акції Apple зросли в ціні на 34% у 2021 році завдяки сильним продажам та поступовому скасуванню обмежень, які були введені по всьому світу через пандемію коронавірусу.

Швидкі темпи інфляції та зростання відсоткових ставок змінили настрій споживачів та кардинально змінили ринкові умови у 2022 році. Хоча минулого року постраждали й інші IT-гіганти, включаючи Meta, Amazon, Alphabet і Netflix, Apple змогла краще за інших впоратися з ситуацією.

Бекграунд. Нагадаємо, Bloomberg розповів, як мільярдери місяць за місяцем втрачали гроші у 2022 році. Найбільше 2022 року впали статки Ілона Маска.

Текст: Надія Паливода, редакторка стрічки новин

Apple

Источник: mind.ua

Читайте также