Connect with us

Экономика

Капіталізація SpaceX зросла до $137 млрд

Published

on

Нещодавно SpaceX вдалося залучити $750 млн інвестицій

Поділитися

Капіталізація SpaceX зросла до $137 млрд
Капіталізація SpaceX зросла до $137 млрд
фото SpaceX

Компанія SpaceX, заснована Ілоном Маском, формально залишається приватною, а тому не потребує відкритої публікації фінансової звітності, і судити про стан справ у її бізнесі можна лише за непрямими показниками. Нещодавно SpaceX вдалося залучити $750 млн інвестицій, що піднімає величину капіталізації компанії до $137 млрд.

Джерело. Про це стало відомо CNBC.

Деталі. Ще минулого місяця з’явилися чутки про наміри SpaceX продати частину своїх акцій стороннім інвесторам за ціною $77 за штуку.

Минулого року SpaceX вдалося залучити $2 млрд капіталу, і станом на травень 2022 року капіталізація бізнесу оцінювалася в $127 млрд. Поточний раунд інвестицій на загальну суму $750 млн має очолити компанія Andreessen Horowitz.

Вона також брала участь в угоді з викупу акцій Twitter у жовтні минулого року, тож з діяльністю Ілона Маска її багато що пов’язує.

Активність SpaceX за минулий рік була неоднозначною. З одного боку, вона досягла багатьох важливих етапів свого перспективного плану, але була змушена затримати запуск космічного апарату Starship, який братиме участь у наступній місячній місії NASA.

Програма Falcon дозволила SpaceX торік здійснити понад 60 пусків багаторазових ракет. Представники керівництва компанії запевнили NASA, що покупка Twitter Ілоном Маском не вплине на його здатність ефективно керувати SpaceX та забезпечувати урядову агенцію необхідними послугами за наявними контрактами.

Бекграунд. Тим часом Starlink збільшує присутність у всьому світі. Нещодавно компанія повідомила, що кількість підписників сервісу перевищила 1 млн осіб, хоча ще у травні їх було близько 400 тисяч.

Текст: Надія Паливода, редакторка стрічки новин

Starlink
КОСМОС
SpaceX

Источник: mind.ua

Читайте также