Connect with us

Экономика

Ринок нерухомості в Україні впав у 3 рази, – Опендатабот

Published

on

Ринок нерухомості в Україні впав у 3 рази, - Опендатабот
Фото: житло в Україні продовжує будуватися (РБК-Україна, Віталій Носач)

Автор:
Тетяна Зарембо

Ринок нерухомості в Україні впав за 9 місяців 2022 року майже втричі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Опендатабот.

Як зазначає компанія Опендатабот, кількість купівель житла потроху зростає, проте все ще складає менше третини від показників 2021 року.

За 9 місяців 2022 року нотаріуси посвідчили у 2,7 раза менше договорів з купівлі-продажу нерухомості порівняно з аналогічним періодом 2021 року. Кількість угод знизилась з 598 тисяч до 224 тисяч. Переважна більшість цих угод стосується купівлі-продажу квартир і житлових будинків (28%) та земельних ділянок або паїв (38%).

Ринок нерухомості в Україні впав у 3 рази, - Опендатабот

Купівлі квартир і житлових будинків у 2022 році впали майже у 3,5 раза: з 218 тисяч до 63 тисяч угод. Загалом провальним виявився другий квартал 2022 року – з квітня по травень було укладено лише 9,4 тисячі договорів.

Ринок нерухомості в Україні впав у 3 рази, - Опендатабот

Ситуація з купівлею-продажем земельних ділянок та паїв виявилася кращою: кількість угод за 2022 рік скоротилась лише вдвічі. Якщо за три квартали минулого року було посвідчено 183 тисячі договорів, то цьогоріч – лише 85 тисяч. У найбільш провальному для ринку нерухомості другому кварталі кількість угод впала до 11 тисяч.

Ринок нерухомості в Україні впав у 3 рази, - Опендатабот

Стабільно незмінною залишається лише частка договорів, посвідчених приватними нотаріусами – 94% від загальної кількості угод.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также