Connect with us

Экономика

Чиновника Одеської ОВА затримали на хабарі у $40 000

Published

on

Хабарник зобов’язувався виділити в оренду 5 га на березі Дунаю в місті Рені

Поділитися

Чиновника Одеської ОВА затримали на хабарі у $40 000
Чиновника Одеської ОВА затримали на хабарі у $40 000

Що сталося. Служба безпеки України (СБУ) викрила заступника начальника одного з управлінь Одеської обласної військової адміністрації на отриманні хабаря.

Джерело. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Деталі. Затриманий, як вважають слідчі, вимагав гроші від підприємців. За різні суми хабарів він пропонував бізнесменам сприяння у виділенні земельних ділянок.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання від місцевого підприємця $60 000. За це чиновник зобов’язувався виділити в оренду дві земельні ділянки площею 5 га на березі Дунаю в місті Рені. Під час отримання першої частини хабаря розміром $40 000 його затримали.

«У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – підкреслили в СБУ.

За місцем роботи та вдома у затриманого влаштували обшуки, під час яких вилучили гроші, документи, що підтверджують факт оформлення оренди землі, мобільний телефон та інші речі, які можуть слугувати доказами.

Бекграунд. Нещодавно правоохоронці викрили мера міста в Одеській області на отриманні $50 000 хабара за передання земельної ділянки в оренду під складські приміщення. За даними слідства, місцевий депутат за попередньою змовою з мером отримав частину неправомірної вигоди в сумі $50 000 за передання землі площею близько 2,5 га.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

корупційні схеми
Боротьба з КОРУПЦІЄЮ

Источник: mind.ua

Читайте также