Connect with us

Экономика

Глава Мінфіну США добиватиметься фінансування України на зустрічах МВФ та СБ

Published

on

Глава Мінфіну США добиватиметься фінансування України на зустрічах МВФ та СБ
Фото: Міністр фінансів США Джанет Єллен (Getty Images)

Автор:
Олександр Білоус

Міністр фінансів США Джанет Єллен вирушить на щорічну зустріч Міжнародного валютного фонду та Світового банку наступного тижня в Марокко, щоб обговорити пріоритети США, включаючи збільшення фінансування інститутів на тлі політичного хаосу в Конгресі США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Представник Міністерства фінансів США заявив, що Єллен виступатиме за те, щоб країни та інститути на зустрічах надали стільки фінансування, скільки необхідно Україні для боротьби з російським вторгненням.

Представник Мінфіну зазначив, що Єллен має авторитет на світовій арені, оскільки змогла досягти успіху в таких питаннях, як мобілізація підтримки України.

Поїздка Єллен, яка включає наступну зупинку в Люксембурзі для участі в зустрічі міністрів фінансів Єврогрупи 16 жовтня, відбувається після кризи фінансування в США. Конгрес ледве зміг запобігти припиненню роботи федерального уряду за допомогою тимчасового заходу фінансування, який не включав кошти для України.

Дії групка республіканців у Конгресі також призвели до безпрецедентного усунення спікера Палати представників Кевіна Маккарті. Спроба замінити Маккарті може відкласти прийняття більш постійних витрат та інших законів.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также