Connect with us

Экономика

“Шахтар” із новим тренером на лаві гідно програв “Барселоні”

Published

on

"Шахтар" із новим тренером на лаві гідно програв "Барселоні"
Фото: Олександр Зубков (праворуч) на Піренеях промовчав (twitter.com/FCShakhtar)

Автор:
Антон Федорців

Донецький “Шахтар” зазнав поразки від іспанської “Барселони” в третьому турі групового етапу Ліги чемпіонів 2023/24.

Детальніше про поєдинок – у звіті РБК-Україна.

Ліга чемпіонів, група H, 3-й тур

“Барселона” – “Шахтар” – 2:1

Голи: Торрес, 28, Лопес, 36 – Судаков, 62

Призначений напередодні керманичем “гірників” Маріно Пушіч складом не здивував. На полі з’явився оптимальний підбір виконавців зі всіма героями середньої лінії чемпіонського сезону – Бондаренком, Судаковим, Криськівим. У центрі оборони вперше за тривалий час вийшла пара Бондаря і Матвієнка.

“Барса” з перших хвилин спробувала організувати монополію на контроль м’яча. Утім, витримавши стартовий натиск каталонців, “Шахтар” поступово відсунув гру подалі від володінь Різника. У стартові 15 хвилин команди обмінялися напівнагодами – Лопес змусив кіпера попрацювати з ударом із меж штрафного, а Зубков із кута карної зони перевірив пильність тер Штегена.

Поступово перебіг подій сповільнився. “Блаугранас” трохи більше володіли м’ячем, але всі спроби створити небезпеку біля воріт “Шахтаря” оборона гостей нівелювала. Лише на 25-й хвилині донеччани проґавили підключення Канселу. Він поклав на газон Матвієнка та пробив – Різник оформив сейв.

Та за нею настала ударна восьмихвилинка “Барси”. Перший гол каталонців вийшов трохи курйозним: після навісу Гюндогана з лівого флангу Лопес пробив у стійку, а Торрес на добиванні відправив м’яч у сітку. “Гірники” сподівалися на офсайд, але VAR взяття воріт підтвердив. А згодом сам Лопес потужним пострілом із лінії штрафного ввігнав “свояка” від стійки – 2:0.

Від подвійного удару “Шахтар” почав приходити до тями на старті другої половини. Хоча підопічні Хаві зовсім не розслабилися після перерви. Більше того, саме “Барса” першою створила нагоду забити – Різник не зафіксував м’яч після підступного пострілу Торреса, але ніхто не встиг добити в сітку.

Цей епізод змусив “гірників” заграти ще активніше. Кілька підходів українського гранда завершилися невдачею, але на 62-й хвилині “Шахтар” усе виконав ідеально. Судаков віддав Азарові на лівий фланг, відкрився у вільній зоні, отримав передачу та холоднокровно переграв тер Штегена – 1:2!

Господарі кинулися відновлювати статус-кво, щоб не мати нервових фінальних хвилин. Двічі на ударних позиціях опинявся невтомний Лопес. У першому випадку за “гірників” зіграла стійка, а в другому – суддівська бригада зі зафіксованим офсайдом.

Натомість у ролі фінішера “Шахтаря” двічі несподівано опинився Степаненко. Ветеран спершу після передачі Судакова під удар намагався технічно покласти м’яч під стійку – повз ворота. А на 83-й хвилині капітан “гірників” наче форвард у падінні замикав простріл Азарові з флангу – поруч із рамкою.

Відкритий футбол у фінальні хвилини цифри на табло вже не змінив. Отже, “Барселона” зміцнила лідерство в квартеті H, набравши 9 очок із дев’яти можливих. Натомість в активі “Шахтаря” залишилося 3 пункти. Наступний матч команди зіграють у Гамбурзі 7 листопада.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также