Connect with us

Еще

Поради щодо вибору намету, який підходить саме вам

Published

on

Кемпінг знаходить все більшу популярність як в літню пору року, так і взимку. Головним атрибутом даного заходу безсумнівно є намет. Покупка даного виробу схожа на придбання будинку: потрібно враховувати десятки стилів, дизайнів, розмірів і особливостей.

Типи наметів

Незважаючи на величезну кількість моделей, представлених на ринку, поки що залишається 4 основних категорії для вибору: літня, зимова, трьохсезонна і кабріолет. Які ж особливості кожного виду?

  1. Для теплої пори року. Ці вироби розроблені для максимальної вентиляції і захисту від комах в спекотні літні місяці. Зазвичай вони виготовляються з міцним каркасом і повністю закритими дощовими фіранками, тому здатні переносити погоду від помірного бризу до літніх гроз.
  2. Для більш холодних зимових місяців. Вони створені для найсуворіших умов завдяки міцним тканинам, конструкції жердин і безлічі зовнішніх відтяжок (петлі, прикріплені до різних ключових точках біля входу намети). Зазвичай такі моделі мають невисоку форму, що нагадує валун, для захисту від вітру і великі холи для зберігання спорядження.
  3. Для трьох сезонів. Призначена для збереження сухості і комфорту в будь-яких умовах з весни до осені. Вона здатна витримати сильний вітер (але не снігові навантаження). Стіни зроблені з комбінації сітки і брезенту, що забезпечує хороший баланс між вентиляцією і захистом.
  4. Кабріолет або універсальний намет. Цей тип укриття буде корисним для відпочиваючих в будь-яких умовах. Вони мають гібридний дизайн з опціями для тамбура і дощовика, які дозволяють вам роздягнути його для літніх поїздок або зміцнити для бурхливих пригод. Стіни часто мають сітчасті вікна з міцними нейлоновими панелями, які можна застебнути на блискавку в разі негоди. Компроміс за всю універсальність — це вага. Ці намети зазвичай важче інших варіантів.

На що слід звернути увагу?

При покупці намету, ви знайдете тонни специфікацій і цифр, які можуть ввести в оману. Ось контрольний список параметрів цього товару, які потрібно врахувати, щоб отримати максимальну віддачу від ваших грошей.

  1. Площа статі: перевіряйте розміри, а не тільки квадратні метри. Високим хлопцям потрібна довше планування, а міцним мандрівникам потрібно більше місця для ліктів.
  2. Висота: буде визначатися нахилом стіни («ступінчасті» або короткі стійки часто означають більше опуклі бічні стіни і кращий житловий простір). Подумайте про те, зі скількома людьми ви підете в похід і з якою погодою можна зіткнутися. Чи є ймовірність бути прив’язаним до намету кілька днів в погану погоду?
  3. Турбуєтеся про вагу? Надлегкі конструкції, часто з низькою стелею або з ухилом в ногах, краще підходять для сну, ніж для сидіння.
  4. Форма: крім площі тамбура намету, зверніть увагу на форму. Прямокутна конструкція з високим дахом забезпечує більш сухе зберігання речей і більш безпечне місце для приготування їжі при вітрі і дощі.

Дотримуючись всіх цих рекомендацій, можна з легкістю підібрати варіант, який буде відповідати всім вашим потребам, а якщо з’являться питання, то ми завжди раді допомогти.

Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также