Connect with us

Экономика

Heineken планує випускати в росії аналог Coca-Cola

Published

on

Компанія зареєструвала чотири напої зі смаками коли, апельсина та лимона

Heineken планує випускати в росії аналог Coca-Cola
Heineken планує випускати в росії аналог Coca-Cola
фото DR

Російська структура Heineken у липні-серпні зареєструвала в «Росакредитації» лінійку безалкогольних газованих напоїв – «Роял Кола Оріджинал», «Роял Кола Зеро», «Тоні Лемоні Оранж» і «Тоні Лемоні ЛимонГ.

Джерело. Про це пише «Комерсант» із посиланням на декларації в базі відомства.

Деталі. З описів у основі випливає, що напої можуть розливатися в скляні, пластикові пляшки та алюмінієві банки, а виробниками вказані російські заводи Heineken.

Heineken працює на російському ринку з 2002 року, коли купила першу пивоварню в Санкт-Петербурзі. Наразі їй належить сім пивоварень у країні. У росії вона виробляє пиво під марками Strongbow, «Охота», «Три Медведя», «Бочкарёв», «Жигулёвское» та інші.

У березні 2022 року Heineken оголосила про плани передати бізнес новому власнику. Компанія повідомляла, що досі всі її пивоварні продовжать роботу, а співробітники – отримувати зарплату до кінця 2022 року.

У серпні компанія повідомила, що розраховує домовитися про продаж активів у росії до кінця 2022 року. За словами джерел, розширення асортименту може підвищити цінність бізнесу, але це, найімовірніше, реакція на зміни на ринку.

Heineken International – нідерландська, а зараз міжнародна пивоварна корпорація, що розвилася з однієї броварні в Амстердамі, придбаної засновником компанії 1864 року. На сьогодні об’єднує 115 пивоварень у 65 країнах світу.

Як відомо, компанія Coca Cola повністю згорнула свій бізнес в росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Бекграунд. Нагадаємо: виробник пива AB InBev подав до суду на тверську пивоварню за використання назви «Козел».

Источник: mind.ua

Читайте также