Connect with us

Экономика

Держава продала 16 підприємств на 920 млн грн за місяць

Published

on

Мінекономіки планувало отримати лише 265 млн грн від приватизації за цей період

Держава продала 16 підприємств на 920 млн грн за місяць
Держава продала 16 підприємств на 920 млн грн за місяць

Що сталося. Держава продала вже 16 підприємств вартістю 921,8 млн грн з 19 вересня по 18 жовтня включно, хоча планувалося залучити лише 265,2 млн грн.

Джерело. Про це повідомляє Мінекономіки.

Деталі. Зазначається, що план з приватизації перевиконали на 248%. Найбільшим попитом серед бізнесу користуються спиртзаводи та комбінати хлібопродуктів, модернізація яких дозволить забезпечити продовольчу безпеку країни.

«Перехід цих підприємств у приватні руки дасть поштовх розвитку економіки. Результати перших онлайн-аукціонів демонструють, що бізнес навіть попри війну готовий до того, щоб інвестувати в українську економіку», – пояснила міністерка економіки Юлія Свириденко.

У відомстві уточнили, що фактичні надходження на поточний момент складають 70,3 млн грн. Це кошти, що держава отримала від покупця Кобиловолоцького МДП.

Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що держбюджет отримав 70 млн грн за приватизацію Кобиловолоцького спиртзаводу. Також він додатково сплатить кошти в розмірі балансової вартості активу на рахунки ДП «Укрспирт» для погашення заборгованостей підприємства.

Источник: mind.ua

Читайте также