Connect with us

Экономика

Ілон Маск після купівлі Twitter планує звільнити 75% співробітників компанії – WP

Published

on

Але скорочення працівників відбудуться, навіть якщо угода не відбудеться

Ілон Маск після купівлі Twitter планує звільнити 75% співробітників компанії - WP
Ілон Маск після купівлі Twitter планує звільнити 75% співробітників компанії - WP
фото DR

Глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск планує звільнити 75% із 7500 співробітників Twitter в разі купівлі соцмережі – це більше 5600 осіб.

Джерело. Про це пише The Washington Post з посиланням на джерела, знайомі з планами, та корпоративні документи.

При цьому навіть якщо угода зірветься, Twitter все одно планує звільнення: керівництво Twitter збиралося скоротити фонд заробітної плати приблизно на $800 млн до кінця 2023 року. Це означає звільнення майже чверті працівників.

Компанія також має намір «серйозно скоротити» свою інфраструктуру, зокрема, центри обробки даних, пише видання. У Twitter плани зі звільнень заперечують: про це у розсилці співробітникам розповів головний юрисконсульт компанії Шон Еджетт.

«Плани про економію коштів» також призупинено після підписання угоди про покупку.

У квітні Twitter повідомила, що Маск купить компанію за $44 млрд, але в липні той відмовився від покупки – нібито тому, що «Twitter не стала відповідати на запити щодо фейкових акаунтів у соцмережі». Після цього компанія подала позов із вимогою завершити угоду, а Маск направив зустрічний позов.

Розгляд мав розпочатися 17 жовтня 2022 року і пройти у прискореному режимі за п’ять днів. У серпні Маск продав близько 7,9 млн акцій Tesla на суму $6,9 млрд, щоб уникнути екстреного продажу паперів у разі «вимушеної купівлі соцмережі».

А у жовтні запропонував відновити угоду. Після цього суд відклав розгляд між Twitter та Ілоном Маском до 28 жовтня – до цього часу має відбутися купівля.

Бекграунд. Нагадаємо, Ілон Маск знову заговорив, що Крим повинен бути російським – він вважає, що якщо Україна спробує повернути свій тимчасово окупований півострів, почнеться третя світова.

Источник: mind.ua

Читайте также