Connect with us

Экономика

Після ультиматуму Ілона Маска співробітники Twitter почали масово звільнятися

Published

on

Він вимагає «інтенсивного» понаднормового робочого дня

Поділитися

Після ультиматуму Ілона Маска співробітники Twitter почали масово звільнятися
Після ультиматуму Ілона Маска співробітники Twitter почали масово звільнятися
фото Reuters

Сотні співробітників Twitter Inc вирішили піти з компанії після того, як новий власник Ілон Маск поставив у четвер крайній термін, згідно з яким співробітники погоджуються на «довгі години з високою інтенсивністю роботи» або звільняються.

Джерело. Про це пише Reuters.

Деталі. Заявки на звільнення подали вже близько 3000 співробітників Twitter.

Маск пізно ввечері в четвер написав у твіттері, що його не турбують ці звільнення, оскільки «найкращі люди залишаються».

Власник-мільярдер також додав: «Ми щойно досягли ще одного рекордного рівня використання Twitter…», не вдаючись у подробиці.

При цьому в четвер Маск зустрівся з деякими провідними співробітниками, щоб переконати їх залишитися, сказали джерела серед співробітників. 

За словами двох джерел, компанія у четвер повідомила співробітникам, що закриє свої офіси та обмежить доступ до перепусток до понеділка – через те, що масові звільнення призвели до плутанини з правами доступу до будівель. Працівники служби безпеки почали виганяти деяких співробітників з одного офісу у четвер увечері. У внутрішньому чаті Twitter понад 500 співробітників написали прощальні повідомлення вчетвер. 

Опитування в застосунку Blind, який перевіряє співробітників за їх адресами електронної пошти й дозволяє їм анонімно обмінюватися інформацією, показало, що 42% із 180 респондентів обрали варіант «Вибираю варіант виходу, я вільний!»

Чверть заявили, що вирішили залишитися «неохоче», і лише 7% учасників опитування заявили, що залишаються охоче.

Точна кількість співробітників, які мають намір покинути компанію, поки що невідома. Серед них – ключові фахівці, чия відсутність уже серйозно загрожує розвитку та підтримці продукту, пише Washington Post.

Найближче випробування для соцмережі – ЧС-2022 з футболу, що стартує в неділю, традиційно викликає сплеск трафіку. Сам підприємець вважає, що прорватися вдасться. «Залишилися найкращі, тож я не дуже турбуюся, – написав він у Twitter. – не хочу наврочити, але думаю, що ми не дамо Twitter впасти».

Бекграунд. Нагадаємо: Ілон Маск публічно оголосив про звільнення інженерів Twitter, які не погодилися з його твітом.

Текст: Надія Паливода, редакторка стрічки новин

Ілон Маск
Twitter

Источник: mind.ua

Читайте также