Connect with us

Экономика

Foxconn заплатить новим працівникам по $1400, щоб вони припинили протести

Published

on

Заворушення почалися через масовий обман щодо виплати заробітної плати

Поділитися

Foxconn заплатить новим працівникам по $1400, щоб вони припинили протести
Foxconn заплатить новим працівникам по $1400, щоб вони припинили протести
фото DR

Foxconn на своєму найбільшому у світі заводі зі збирання iPhone, який розміщений у Китаї, запропонувала новим працівникам по $1400 за те, щоб вони звільнилися – і таким чином припинити жорстокі протести, які спалахнули через незадоволення умовами оплати праці.

Джерело. Про це пише CNN.

Деталі. Постачальник Apple зробив цю пропозицію в середу після драматичних сцен жорстокого придушення протестів у кампусі заводу в Чженчжоу.

У повідомленні, розісланому співробітникам, компанія закликала працівників «будь ласка, поверніться до своїх гуртожитків» у кампусі. Вона також пообіцяла заплатити їм 8 000 юанів, якщо вони погодяться залишити Foxconn, і ще 2 000 юанів після того, як вони сядуть в автобуси і залишать підприємство назавжди.

Завод, який також називають iPhone City, був змушений припинити роботу в жовтні після спалаху COVID-19 відповідно до суворої «zero-covid» політики Китаю. Через новий спалах коронавірусу деяких працівників Foxconn закрили на території заводу на карантин з обмеженими запасами провізії.

Врешті-решт це призвело до масового відтоку працівників, а Foxconn розпочав нову кампанію з набору персоналу, в результаті якої понад 100 000 осіб підписалися на вакансії. Спочатку новим співробітникам обіцяли заплатити премію у розмірі 3000 юанів (близько $420), якщо вони пропрацюють 30 днів, і ще стільки через 60 днів.

Протест на заводі спалахнув у вівторок, коли працівникам повідомили, що виплати буде відкладено до наступного року: причому першу заплатять 15 березня, а другу – у травні.

На відео, що розповсюджуються в соцмережах, видно, як правоохоронці в захисних костюмах штовхають і б’ють протестувальників палицями та металевими прутами.

Apple – найбільший клієнт Foxconn – також відреагувала, зазначивши в заяві, опублікованій CNN, що компанія «тісно співпрацює з Foxconn, щоб забезпечити вирішення проблем своїх співробітників».

Бекграунд. Напередодні повідомлялося, що у Китаї працівники головного заводу з виробництва iPhone вийшли на масштабний протест.

Текст: Надія Паливода, редакторка стрічки новин

Foxconn
Apple

Источник: mind.ua

Читайте также