Connect with us

Экономика

«JTI Україна» першою отримала звільнення від гарантій сплати митних платежів

Published

on

«JTI Україна» – один із найбільших виробників тютюнової продукції в Україні

Поділитися

«JTI Україна» першою отримала звільнення від гарантій сплати митних платежів
«JTI Україна» першою отримала звільнення від гарантій сплати митних платежів

Що сталося. Державна митна служба України надала авторизацію на застосування спрощення «звільнення від гарантії» ПАТ «Джей Ті Інтернешнл», компанія першою набула такого статусу.

Джерело. Про це повідомляє відомство.

Деталі. Згідно з пресрелізом Держмитслужби, наявність у підприємства такої авторизації дає право не надавати гарантію сплати митних платежів (документ від гаранта, грошова застава) у випадках, коли законодавством передбачено необхідність надання такої гарантії.

Уточнюється, що положеннями Митного кодексу України передбачено: якщо підприємство має чинну авторизацію авторизованого економічного оператора (АЕО), анкета самооцінки не надається, а оцінка відповідності критеріям та умовам авторизації на застосування спрощень може не проводитися.

«Оскільки ПАТ «JTI Україна» є АЕО, надання авторизації «звільнення від гарантії» здійснювалося за спрощеною процедурою та в мінімальні терміни», – йдеться у повідомленні.

У Держмитслужбі наголосили, що якщо підприємства не мають авторизації АЕО, вони мають право отримати авторизацію на застосування спрощень після проведення відповідної оцінки.

«JTI Україна» – один із найбільших виробників тютюнової продукції в Україні, входить до складу групи компаній Japan Tabacco Inc. (JTI). В Україні JTI представлена ​​двома компаніями: АТ «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» (торговий дім, Київ) та ПрАТ «Джей Ті Інтернешнл Україна» (фабрика, Кременчук). Її продукція реалізується в Україні та експортується до 22 країн.

Бекграунд. Раніше Japan Tobacco розглядала можливість продажу свого бізнесу в росії.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Тютюн

Источник: mind.ua

Читайте также