Connect with us

Экономика

ВАКС заарештував бізнесмена Кауфмана, якого обвинувачують у контролі чиновників Одеської міськради

Published

on

Його арештували без альтернативи застави

Этот материал также доступен на русском языке

Поділитися

ВАКС заарештував бізнесмена Кауфмана, якого обвинувачують у контролі чиновників Одеської міськради
ВАКС заарештував бізнесмена Кауфмана, якого обвинувачують у контролі чиновників Одеської міськради
Борис Кауфман

Що сталося. Вищий антикорупційний суд узяв під варту бізнесмена Бориса Кауфмана, якого НАБУ й САП підозрюють у створенні та очолюванні злочинної організації в Одесі.

Джерело. Таке рішення 7 грудня ухвалив суддя ВАКС Ярослав Шкодін, передає «Слово і діло» із суду. Інформацію підтверджує пресслужба САП.

Деталі. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив заарештувати Кауфмана без альтернативи застави. У разі внесення коштів на нього покладуть низку обов’язків, зокрема не покидати межі міст Києва та Одеси, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, а також носити електронний браслет.

У судовому засіданні прокурор САП розповів, що слідство зафіксовало передачу певних коштів, зокрема, першому заступнику міського голови Одеси Михайлу Кучуку, віцемеру Олегу Бриндаку та ще одній заступниці мера Світлані Бедрезі, яка тако очолює фінансовий департамент Одеської міської ради.

За словами прокурора, Кауфман і його бізнес-партнер Олександр Борухович (Грановський) передали Бриндаку 2,47 млн грн; Кучуку – 900 000 грн, а Бедрезі – 300 000 грн.

Також детективи на негласних слідчих (розшукових) діях зафіксували приміщення, яким користувався Кауфман. Воно нібито обладнання засобами заглушки прослуховування та запису. Під час обшуків ці засоби були знайдені. Крім того, Кауфман у розмовах стверджував, що його приміщення слухають кілька автомобілів Державного бюро розслідувань та НАБУ.

Бекграунд. Бізнесмена Кауфмана затримали за підозрою в корупції в Одеській міській раді.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Антикорупційний суд

Источник: mind.ua

Читайте также