Connect with us

Экономика

Власник «Гуліверу» та «Ельдорадо» перестав обслуговувати кредити в держбанках – ЗМІ

Published

on

Заставами виступають відповідно сам комплекс «Гуллівер», товари з обігу та складські приміщення

Поділитися

Власник «Гуліверу» та «Ельдорадо» перестав обслуговувати кредити в держбанках – ЗМІ
Власник «Гуліверу» та «Ельдорадо» перестав обслуговувати кредити в держбанках – ЗМІ

Що сталося. Компанії Віктора Поліщука, які управляють комплексом «Гулівер», мережею електроніки «Ельдорадо» та кількома великими складами, від початку війни перестали обслуговувати кредити перед держбанками.

Джерело. Про це розповіли співрозмовники на ринку комерційної нерухомості, в Ощадбанку й Укрексімбанку, які кредитували бізнесмена, передає Forbes.

Деталі. За словами високопосадовця в одному з держбанків, після початку війни платежі щодо «Гулліверу», «Ельдорадо» та складських комплексів зупинилися.

Заставами виступають відповідно сам комплекс «Гуллівер», товари з обігу та складські приміщення. 

Державні банки наразі вирішують, що робити з кредитами – стягувати заставу, продавати права вимоги за кредитами або домовлятися про чергову реструктуризацію.

За даними видання, Поліщук намагається домовитися з кредиторами, апелюючи до того, що його бізнес зазнав  втрат через війну. Зокрема, у середині березня в одному зі складських комплексів поблизу Броварів на Київщині сталася масштабна пожежа через російські обстріли.

Бекграунд. Нагадаємо: на початку березня ДБР затримала на кордоні три Rolls-Royce власника столичного ТРЦ «Гулівер».

Самого Поліщука пов’язують з російським політиком Дмитром Медвєдєвим, який наразі обіймає посаду заступника голови Ради Безпеки РФ і був одним із тих, хто палко підтримав ініціативу Володимира Путіна щодо війни в Україні. Дружина Поліщука, Лілія – племінниця Світлани Медведєвої, дружини Дмитра Медведєва.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

кредит

Источник: mind.ua

Читайте также