Connect with us

Экономика

Суд арештував готелі Premier, приміщення ТРЦ «Метрополіс» та «Метроград», якими володіють росіяни

Published

on

Арештованим майном володіє група VS Energy, яку контролюють росіяни Бабаков, Гінер і Воєводін

Поділитися

Суд арештував готелі Premier, приміщення ТРЦ «Метрополіс» та «Метроград», якими володіють росіяни
Суд арештував готелі Premier, приміщення ТРЦ «Метрополіс» та «Метроград», якими володіють росіяни
Premier Palace Hotel

Що сталося. Печерський райсуд Києва наклав арешт на сім готелів у Києві, Львові, Одесі й Олександрії та два столичні торговельно-розважальні центри. Причина – номінальними бенефіціарними власниками обʼєктів виявилися іноземні громадяни та компанії-нерезиденти, які безпосередньо пов’язані з росіянами. 

Джерело. Про це повідомляють «Схеми» та Офіс Генерального прокурора.

Деталі. За даними журналістів, арештованим майном володіє група VS Energy, яку контролюють громадяни рф Олександр Бабаков, Євгеній Гінер і Михайло Воєводін.

Згідно з інформацією «Схем», арешт наклали на готелі Premier Palace Hotel, Premier Hotel Rus, Premier Hotel Lybid та Premier Hotel Slavutych у Києві, Premier Hotel Dnister у Львові, Premier Hotel Odessa в Одесі та Premier Compass Hotel Oleksandriya в Олександрії. Окрім готелів, суд також наклав арешт на нежитлові приміщення торговельно-виставкового комплексу «Метроград» і ТРЦ «Метрополіс» у Києві, якими володіє VS Energy.

В Офісі Генпрокурора трактують, що арештоване майно належить групі компаній та особам, пов’язаним зі злочинною організацією «лужниківці». Серед її організаторів, за версією слідства, заступник голови держдуми та ще двоє громадян рф.

Утім, суддя не задовольнив клопотання в частині встановлення заборони користування цим майном.

Коментар. У пресслужбі групи компаній Financiere (раніше – Premier Hotels and Resorts) сповістили, що готелі бренду Premier продовжують свою роботу й виконують свої зобов’язання перед партнерами та гостями повним обсягом.

У групі наголошують, що акціонерами готелів Palace Hotel Kyiv, Premier Hotel Lybid, Premier Hotel Dnister та Premier Hotel Odesa є громадяни Євросоюзу, що підтверджується даними з офіційних реєстрів. Зазначають, що власником готелів є міжнародна група Financiere.

Бекграунд. Раніше правоохоронці здійснили обшуки в межах розслідування діяльності VS Energy. Зазначається, що злочинна організація через групу компаній VS Energy консолідувала частину об’єктів енергетичної критичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та місті Києві.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

арешт майна

Источник: mind.ua

Читайте также