Connect with us

Экономика

БЕБ розслідує незаконне відшкодування ПДВ на 40 млн грн директору львівської компанії

Published

on

Керівник компанії подавав недостовірні відомості про відшкодування податку на додану вартість

Поділитися

БЕБ розслідує незаконне відшкодування ПДВ на 40 млн грн директору львівської компанії
БЕБ розслідує незаконне відшкодування ПДВ на 40 млн грн директору львівської компанії

Що сталося. Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомило про підозру керівнику компанії, який заволодів коштами держбюджету в розмірі 40 млн грн.

Джерело. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Деталі. Шляхом формування штучного податкового кредиту з ПДВ підприємство отримало безпідставне відшкодування ПДВ. Директор компанії упродовж тривалого часу подавав недостовірні відомості про відшкодування податку на додану вартість. Підприємство, що займається імпортом товарів широкого вжитку на митну територію України, фактично продавало його за готівкові кошти.

«Надалі директор товариства в період з лютого по червень вніс неправдиві відомості до офіційних документів із використанням електронного підпису товариства та подав до ДПС у Львівській області документи, які стали підставами для незаконного повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ», – йдеться в повідомлені.

Зазначається, що фактично керівник не подав до контролюючого органу відомості про реалізацію товару та прибуток підприємства. У ході проведених обшуків виявлено факт відсутності товару, імпортованого в Україну, а також вилучено документи, які підтверджують факт незаконного відшкодування ПДВ.

Бекграунд. Раніше детективи Бюро економічної безпеки на Одещині арештували мережу аптек, власниками якої є громадяни рф.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

БЕБ
ПДВ

Источник: mind.ua

Читайте также