Connect with us

Экономика

Ілон Маск активно шукає нового гендиректора Twitter

Published

on

Вимоги до посади прості — “підтримувати існування Twitter”

Поділитися

Ілон Маск активно шукає нового гендиректора Twitter
Ілон Маск активно шукає нового гендиректора Twitter
фото Getty Images

Власник та генеральний директор Twitter Ілон Маск шукає нового гендиректора компанії, повідомили джерела CNBC.

Деталі. Маск, який придбав компанію у жовтні за $44 млрд, раніше заявляв, що його посада генерального директора буде тимчасовою. В листопаді Маск казав: «Я розраховую недовго бути у Twitter і згодом знайти когось іншого, хто керуватиме Twitter».

Однак у неділю він написав, що «наступника немає».

«Питання не в тому, щоб знайти генерального директора, питання в тому, щоб знайти генерального директора, який зможе підтримувати існування Twitter», – написав він.

У неділю мільярдер опублікував неофіційне опитування, в якому запитував користувачів Twitter, чи має він піти з посади голови компанії, і більшість із 17,5 млн респондентів проголосували за те, щоб Маск залишив свою посаду.

У неділю він заявив, що підтримає результати опитування.

Джерела повідомили, що Маск шукав нового гендиректора ще до опитування у Twitter.

Поглинання Маском Twitter було непростим, оскільки під його керівництвом почалися масові скорочення персоналу, сплеск расистських висловлювань ненависті, втеча рекламодавців з платформи, а також відновлення раніше заблокованих облікових записів.

Маск купив Twitter 27 жовтня, після операції він звільнив попереднього генерального та фінансового директорів, а також половину співробітників.

Потім Twitter почав блокувати облікові записи відомих журналістів через «порушення правил». Самі заблоковані користувачі стверджують, що на своїх сторінках критикували Маска або писали про облікові записи, які відстежують переміщення приватних літаків, зокрема літака Маска.

При цьому для деяких політиків, навпаки, пом’якшують правила. Так, у листопаді було розблоковано обліковий запис Дональда Трампа.

Бекграунд. Як стало відомо, після купівлі Twitter Маском понад 2 млн користувачів перейшли в Mastodon.

Текст: Надія Паливода, редакторка стрічки новин

Twitter
Ілон Маск

Источник: mind.ua

Читайте также