Connect with us

Экономика

Суд відкрив справу про банкрутство «Кузні на Рибальському» – ЗМІ

Published

on

Справу відкрили за позовом кіпрської компанії «Прокторемо Інвестментс Лімітед»

Поділитися

Суд відкрив справу про банкрутство «Кузні на Рибальському» - ЗМІ
Суд відкрив справу про банкрутство «Кузні на Рибальському» - ЗМІ

Що сталося. Господарський суд Києва відкрив справу про банкрутство ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» за позовом кіпрської компанії «Прокторемо Інвестментс Лімітед» про наявність заборгованості у розмірі 83,3 млн грн під час купівлі ТОВ «Ленд Девелопмент ЛТД Плюс». 

Джерело. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на матеріали справи.

Деталі. За інформацією агенції, постанову щодо відкриття справи про банкрутство суд ухвалив 19 грудня 2022 року. Зі слів кіпрської компанії «Кузня на Рибальському» має заборгованість, яка виникла при купівлі у заявника  70% компанії «Ленд Девелопмент ЛТД Плюс». При цьому завод листом від 29 листопада 2022 року повідомив, що визнає заборгованість, але коштів на її погашення не має.

Суд своїм ухвалою визнав наявність заборгованості у заводу у розмірі 83,3 млн грн, ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів, ввів процедуру розпорядження майном боржника, призначив арбітражного керуючого підприємством Сергія Боярчукова та ухвалив йому до 8 лютого 2023 року надати відомості про результати .

Також суд установив термін до 20 лютого 2023 року для інвентаризації майна боржника. Попереднє засідання суду призначене на 27 лютого 2023 року – пише Інтерфакс. 

За даними сервісу «Опендатабот» бенефіціарами ТОВ «Ленд Девелопмент ЛТД Плюс» є кіпріот Родула Ачілліду та бізнесмен Сергій Тігіпко. Нагадаємо, у 2018-му Тігіпко викупив у Петра Порошенка його частку в «Кузні на Рибальському» за $235,8 млн та за $64,2 млн  частку Ігоря Кононенка. 

Бекграунд. Госпсуд Дніпропетровської області призначив ліквідацію агрокомпанії ексголови «Укрнафти». Рік тому цей суд уже виносив таке ж рішення, але в червні-2022 його скасував Верховний Суд.

Текст: Ігор Яшкін, редактор стрічки новин

Кузня на Рибальському
Банкрутство компаній

Источник: mind.ua

Читайте также