Connect with us

Экономика

До виконання мобілізаційних завдань залучені 28 000 українських підприємств

Published

on

Прем’єр зазначив, що уряд також підтримує бізнес

Поділитися

До виконання мобілізаційних завдань залучені 28 000 українських підприємств
До виконання мобілізаційних завдань залучені 28 000 українських підприємств

Що сталося. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що до виконання мобілізаційних завдань залучено 28 000 українських підприємств.

Джерело. Про це Шмигаль сказав на останньому в цьому році засіданні уряду.

Деталі. Прем’єр зазначив, що уряд також підтримує бізнес, зокрема лише в рамках пільгової програми кредитів «5-7-9» на підтримку бізнесу було видано 70 млрд грн, і ще понад 45 млрд грн було видано за програмою портфельних гарантій.

«Із початку війни було запроваджено податкові пільги та стимули, такі як ставка єдиного податку на рівні 2%. Уряд скасував практично всі перевірки бізнесу. Було запроваджено декларативний принцип щодо абсолютної більшості дозволів та ліцензій. Понад 700 підприємств було релоковано, і це зберегло тисячі робочих місць. Запустили унікальну програму грантів для бізнесу, є робота», – розповів прем’єр.

Крім того, за його словами, за підтримки уряду створено вже 59 індустріальних парків.

«80 млрд гривень ми видали 38 000 наших аграріїв за ці місяці війни. Ми допомогли своєчасно провести найскладнішу в історії України посівну. Завдяки цьому зібрали вже понад 60 млн тонн урожаю. І Україна точно забезпечила себе продовольством на наступний рік», – заявив він.

Бекграунд. Більше читайте у матеріалі: «Стратегія допомоги: як бізнес може долучитись до організації гуманітарної допомоги та як може допомагати військовим».

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

бізнес
Бізнес допомагає ЗСУ. Бізнес допомагає Україні

Источник: mind.ua

Читайте также