Connect with us

Экономика

Дубай скасовує 30%-й податок на алкоголь, щоб привабити туристів

Published

on

Законами шаріату продаж алкоголю заборонено, однак місто хоче не відставати від конкурентів

Поділитися

Дубай скасовує 30%-й податок на алкоголь, щоб привабити туристів
Дубай скасовує 30%-й податок на алкоголь, щоб привабити туристів
фото Pixaby

Влада столиці ОАЕ Дубая з 1 січня 2023 року скасувала податок на алкоголь, що становив 30% вартості напоїв. Для торгівлі спиртним, як і раніше, потрібна ліцензія, проте тепер її можна отримати безкоштовно.

Джерело. Про це пише ВВС.

Деталі. В останні роки, щоб привабити іноземних туристів, Дубай йде все далі від заборони на алкоголь, яка вимагається законами шаріату.

Купити спиртне тепер можна навіть у світлий час доби священного місяця Рамадан, коли мусульманам наказано постувати.

Однак купувати алкоголь мають право лише немусульмани віком від 21 року. Теоретично для цього необхідно отримати особливу пластикову картку з дозволом, проте її насправді не запитують.

Дві компанії, що займаються продажем алкоголю в Дубаї, Maritime and Mercantile International (MMI) та African & Eastern, заявили, що зниження податку для споживачів позначиться і на цінах для споживачів.

У Дубаї, відомому як «тусовочна столиця» Перської затоки, іноземців удев’ятеро більше, ніж громадян, і мешканці зазвичай їздять до Умм-аль-Кувейну та інших еміратів, щоб купити алкоголь оптом.

Історично Дубай приваблював більше туристів і багатих іноземних робітників, ніж його сусіди, частково через толерантність до більш ліберального способу життя.

Але тепер він стикається з усе більшою конкуренцією з боку суперників, які розвивають свій готельний та фінансовий сектори.

Бекграунд. Тим часом в Україні Мінфін ініціює збільшення вартості акцизних марок для алкоголю на 66%, тютюнових – на 63%.

Текст: Надія Паливода, редакторка стрічки новин

ОАЕ
Алкоголь

Источник: mind.ua

Читайте также