Connect with us

Экономика

Фонд гарантування повторно виставив на торги активи Промінвестбанку

Published

on

Торги пройдуть 17 січня у системі «Prozorro.Продажі», стартова вартість – 1 033 млн грн

Поділитися

Фонд гарантування повторно виставив на торги активи Промінвестбанку
Фонд гарантування повторно виставив на торги активи Промінвестбанку

Що сталося. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повторно виставив на продаж активи ПАТ «Промінвестбанк», а саме права вимоги за кредитними договорами, що укладені з юридичними особами.

Джерело. Про це йдеться на сайті ФГВФО.

Деталі. Торги пройдуть 17 січня у системі «Prozorro.Продажі», стартова вартість – 1033 млн грн. «Компанії-позичальники є частиною міжнародної корпорації, яка свого часу входила в топ-500 найбільших компаній світу списку Fortune Global як, зокрема, один зі світових лідерів із виробництва обладнання для поновлюваної енергетики. У забезпеченні за кредитними договорами перебувають частина виробничих потужностей та частки у статутному капіталі позичальників», – повідомляє ФГВФО.

Торги відбудуться за «голландською» моделлю аукціону, яка передбачає поетапне зниження ціни, а після того як один з учасників зупинить зниження, учасники мають змогу запропонувати вищу ціну. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, російської федерації або осіб, пов’язаних з державою-агресором.

Раніше, фонд уже виставляв активи ПАТ «Промінвестбанк» на торги за 953,5 млн грн. Аукціон мав проходити за «англійською» моделлю. На сайті ФГВФО зазначено, що торги не відбулися. Причини не уточнюють.  

Бекграунд. Як раніше повідомляв Mind, держбюджет отримав 17 млрд гривень із рахунків Промінвестбанку та МР Банку.

Текст: Ігор Яшкін, редактор стрічки новин

ФГВФО
Промінвестбанк
АУКЦІОН

Источник: mind.ua

Читайте также

2012-2024. Эксклюзивные Известия. Использование любых материалов, размещенных на сайте, разрешается при условии ссылки на eizvestia.com. Для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка. Ссылка должна быть размещена вне зависимости от полного либо частичного использования материалов.