Connect with us

Экономика

ДОПОВНЕНО: СБУ проводить обшук вдома в Коломойського

Published

on

Розслідування стосується махінацій щодо «Укртатнафти» та «Укрнафти»

Поділитися

ДОПОВНЕНО: СБУ проводить обшук вдома в Коломойського
ДОПОВНЕНО: СБУ проводить обшук вдома в Коломойського
Ігор Коломойський

Що сталося. Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки проводять обшук у будинку бізнесмена Ігоря Коломойського.

Джерело. Про це повідомив співрозмовник у правоохоронних органах, передає «УП».

Деталі. За даними видання, розслідування стосується махінацій щодо «Укртатнафти» та «Укрнафти». Йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 млрд грн та ухилення від сплати митних платежів.

ДОПОВНЕНО: У СБУ офіційно підтвердили, що викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд грн колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта».

У рамках кримінальних проваджень документуються 10 епізодів злочинної діяльності: це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

За даними слідства, така злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній.

Зазначається, що було проведено низку обшуків: за місцем проживання фактичних власників і топменеджменту групи та за адресами ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України.

 ДОПОВНЕНО: СБУ проводить обшук вдома в Коломойського

У вересні правоохоронці НАБУ проводили обшук у маєтку Коломойського в Буковелі. Тоді обшук стосувався справи про розкрадання майже 13 млрд грн майна ПАТ «Укрнафта». 

Бекграунд. Раніше державні органи України передали у власність держави акції компаній «Укртатнафти» та «Укрнафти» Коломойського. Заступник голови Офісу Президента України Ростислав Шурма заявив, що свого часу «Укрнафта» відмовилася постачати нафтопродукти українській армії, що й призвело до вилучення акцій.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Ігор Коломойський

Источник: mind.ua

Читайте также