Connect with us

Экономика

США припинили видавати дозволи на продаж технологій для Huawei

Published

on

До цього компанія могла їх купувати, якщо департамент торгівлі США видав відповідну ліцензію

Поділитися

США припинили видавати дозволи на продаж технологій для Huawei
США припинили видавати дозволи на продаж технологій для Huawei
фото DR

Влада Сполучених Штатів припинила видавати дозволи на продаж технологій для китайської компанії Huawei.

Джерело. Про це з посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

Деталі. За даними джерел видання, департамент торгівлі США повідомив деяким компаніям, що більше не видаватиме дозволу на продаж Huawei американських технологій. Як зазначає видання, це може означати, що відомство прагне запровадити повну заборону експорту програмного забезпечення та обладнання для китайської компанії.

Серед тих, хто співпрацював із Huawei – AMD, Intel та Qualcomm.

Як уточнює Bloomberg, усі заявки на отримання ліцензії відхилятимуть, а ті, що подані, досі не затверджені. По суті це означає повне зупинення видачі дозволів.

Офіційно заборону можуть запровадити у травні 2023 року – на чотирирічну «річницю» включення компанії до чорного списку департаменту торгівлі.

У 2019 році Департамент юстиції США під час торгової війни з Китаєм звинуватив Huawei у промисловому шпигунстві, крадіжці технологій та банківському шахрайстві.

Тоді ж компанія потрапила до чорного списку – їй заборонили закуповувати обладнання та програмне забезпечення американських компаній без дозволу уряду США.

У листопаді 2020 року через санкції Huawei продала бренд Honor. У листопаді 2022 року в США також заборонили продаж телеком-обладнання, виробленого китайською компанією.

Такі дозволи справді видавали, зазначають FT та Reuters: якщо вони не стосувалися технологій 5G – наприклад, у 2020 році Qualcomm отримала ліцензію на продаж Huawei процесорів для 4G-смартфонів.

Бекграунд. Раніше стало відомо, що Вашингтон внесе до чорного списку 30 китайських виробників чипів.

Текст: Надія Паливода, редакторка стрічки новин

Huawei

Источник: mind.ua

Читайте также