Connect with us

Экономика

Відвідуваність торговельних центрів Києва знизилася на третину

Published

on

На початку війни відвідуваність скоротилася до історичного мінімуму

Поділитися

Відвідуваність торговельних центрів Києва знизилася на третину
Відвідуваність торговельних центрів Києва знизилася на третину

Що сталося. Відвідуваність у торговельних центрах Києва знизилася на третину: з 506 осіб на 1000 кв. м на початку 2022 року до 362 осіб на початку 2023 року.

Джерело. Про це повідомила голова UTG Євгенія Локтіонова, передає «Інтерфакс-Україна».

Деталі. Найбільше падіння було відзначено на початку війни: за підсумками І кварталу відвідуваність на 1000 кв. м скоротилася до історичного мінімуму у 291 особу.

«Витиснення ворожих військ із території Київщини повернуло населення до столиці, привело до відкриття торговельної нерухомості, а відвідуваність поступово почала відновлюватися, сягнувши 362 осіб на початок 2023 року», – повідомила Локтіонова.

Експерт зазначила, що ТЦ окружного формату, у структурі яких представлена менша кількість міжнародних великоформатних універмагів (Inditex, GAP, IKEA), демонструють більшу стійкість у відвідуваності (496 осіб на початок 2023 року) проти регіональних (274 осіб) об’єктів.

Згідно з оцінкою експертів UTG, найменш схильними до коливань у відвідуваності залишаються центри районного формату, що є концентрацією товарів і послуг повсякденного попиту.

На думку Локтіонової, післявоєнне просідання відвідуваності буде особливо помітним у об’єктах, які є морально застарілими, втрачають популярність, незручно розташовані.

Бекграунд. Раніше суд арештував приміщення ТРЦ «Метрополіс» та «Метроград», якими володіють росіяни. Арештованим майном володіє група VS Energy, яку контролюють росіяни Бабаков, Гінер і Воєводін.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Ритейл

Источник: mind.ua

Читайте также